Partner serwisu
23 stycznia 2024

7 szybkich i zdrowych przepisów na obiady z wykorzystaniem produktów FRoSTY

Kategoria: Aktualności

Nie masz pomysłów na obiad czy lunch do pracy? Często brakuje Ci czasu na przygotowanie smacznego i pełnowartościowego dania? Jednocześnie chcesz, aby Twoje posiłki były urozmaicone i zawierały warzywa?

7 szybkich i zdrowych przepisów na obiady z wykorzystaniem produktów FRoSTY

Jeśli choć na jedno z pytań Twoja odpowiedź brzmi „TAK” to doskonale się składa!

Przygotowaliśmy 7 ciekawych przepisów na dania obiadowe na każdy dzień tygodnia! Nasze propozycje to sprawdzone połączenia smakowe z wykorzystaniem produktów FRoSTY. Jesteśmy przekonani, że wśród tych różnorodnych dań każdy znajdzie coś dla siebie!

Zapiekanka z ryżem i szpinakiem, kaszotto z kiełbasą a może vege bowl w meksykańskim stylu? Brzmi skomplikowanie? Nic bardziej mylnego! Przepisy zawarte w przewodniku są łatwe i szybkie w wykonaniu oraz bogate w warzywa, dzięki czemu urozmaicisz swoją dietę i nie spędzisz dużo czasu w kuchni! Doskonale wiemy, że codzienne obowiązki i brak czasu mogą utrudniać przygotowanie ciekawych obiadów, a w efekcie utrzymanie pełnowartościowej diety.

– Nie warto się zniechęcać w podejmowanych próbach, szczególnie jeśli dopiero zaczynamy swoją przygodę z jakimś postanowieniem np. z gotowaniem konkretnych dań. Najlepiej zaczynać małymi krokami, np. budując lub rozwijając swoją świadomość żywieniową stopniowo i z uwzględnieniem tego, jak do tej pory się odżywialiśmy. - mówi dietetyczna kliniczna Karolina Dobrowoska-Zrałka

Odkryj propozycje, zainspiruj się i zdecyduj, co zrobić dziś na obiad! My już wiemy, a Ty?

Vege bowl Meksykański

Oto nasza propozycja urozmaicenia Vege Bowla w stylu meksykańskim! Wypełniony świeżymi warzywami, soczystymi pomidorkami i aromatycznymi przyprawami, zapewni Ci prawdziwą fiestę smaków i kolorów. 

Składniki

  • 1 opakowanie Vege Bowla w stylu meksykańskim z ciecierzycą FRoSTY
  • 100 g pomidorków koktajlowych
  • 1 awokado
  • 1 limonka
  • garść kolendry

Na patelnię wlej 5 łyżek wody i wrzuć zamrożoną zawartość opakowania Vege Bowla w stylu meksykańskim z ciecierzycą FRoSTY. Smaż na średnim ogniu przez 7 minut, od czasu do czasu mieszając. Pokrój awokado i pomidorki koktajlowe i ułóż je na Vege Bowlu. Wyciśnij sok z limonki i skrop nim danie Całość posyp kolendrą.

Zupa z wołowiną

Rozgrzej się wyjątkowym smakiem, dzięki naszemu przepisowi na zupę z soczystą wołowiną i kolorowymi warzywami!

Składniki

  • 1 opakowanie Warzyw klasycznych FRoSTY
  • 700 g mięsa wołowego gulaszowego
  • 400 g pomidorów w puszce
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • 2 łyżki natki pietruszki
  • 2 ząbki czosnku
  • 1.5 l bulionu
  • 1 łyżka oleju
  • 1 cebula
  • 1 gałązka selera naciowego
  • 1 łyżeczka rozmarynu
  • 1 łyżeczka tymianku
  • sól, pieprz

Rozgrzej w garnku olej i podsmaż mięso, aż zbrązowieje. Dodaj połówkę łyżeczkę soli, czosnek, cebulę i seler, smaż jeszcze 5 minut. Wlej bulion i pomidory, duś pod przykryciem 1 godzinę. Dodaj warzywa klasyczne oraz przyprawy, gotuj jeszcze 10 minut.  Podawaj zupę posypaną natką pietruszki.

Sałatka z makaronem Soba

Niezwykłe połączenie chrupiących warzyw, aromatycznych ziół i dopracowanego dressingu tworzy niezapomnianą, prostą i smaczną podróż do azjatyckich smaków. Ps. To danie smakuje dobrze również na ciepło.

Składniki

  • 1 opakowanie Warzyw na patelnię Wok Mix
  • 75 g makaronu soba
  • 2 rzodkiewki
  • 2 łyżki szczypiorku
  • 2 łyżeczki sosu sojowego
  • 2 łyżeczki srirachy
  • 1 łyżka sezamu
  • 1 łyżka masła orzechowego
  • 1 łyżeczka syropu klonowego
  • 0.5 szklanki poszatkowanej czerwonej kapusty
  • sok z połówki cytryny

Ugotuj makaron według instrukcji na opakowaniu, przepłucz zimną wodą. Na patelnię wlej 1-2 łyżki oleju. Wrzuć zamrożone warzywa i smaż na średnim ogniu przez 7 minut, od czasu do czasu mieszając. Przesyp do miski i odstaw do ostygnięcia. Zrób sos mieszając ze sobą masło orzechowe, sok z cytryny, sos sojowy, syrop klonowy i srirachę. Dodaj do miski kapustę i rzodkiewkę, polej sosem, posyp szczypiorkiem i sezamem.

Szybkie kaszotto z kiełbasą

Gotuj bez wysiłku, smakuj z przyjemnością - wypróbuj nasze szybkie kaszotto z kiełbasą. Dla tych, którzy kochają wygodę i wyśmienity smak w jednym prostym daniu!

Składniki

  • 1 opakowanie Warzyw na patelnię Italian mix FRoSTY
  • 350 ml bulionu
  • 250 g kiełbasy
  • 200 g kaszy pęczak wcześniej ugotowanej
  • 4 łyżki tartego parmezanu
  • 2 szalotki
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki posiekanej natkI
  • 1 łyżka oliwysól, pieprz

Kiełbasę pokrój na plastry, szalotki w piórka, czosnek na plasterki. Na patelni rozgrzej oliwę, wrzuć kiełbasę, szalotki i czosnek, smaż przez 3 minuty. Dodaj warzywa, smaż przez 5-6 minut. Wlej bulion, podgrzej, dodaj kaszę, gotuj razem przez 4 minuty, przypraw do smaku. Podziel na porcje, posyp natką i tartym parmezanem

RESZTĘ PRZEPISÓW ZNAJDZIESZ TUTAJ!

źródło: informacja prasowa
Nie ma jeszcze komentarzy...
CAPTCHA Image


Zaloguj się do profilu / utwórz profil
ZAMKNIJ X
Strona używa plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. OK, AKCEPTUJĘ