KOKU Sushi z nową restauracją w Krośnie
Największa sieć restauracji z kuchnią japońską w Polsce właśnie powiększyła się o kolejny punkt na kulinarnej mapie kraju. Nowe KOKU Sushi otworzyło się na Rynku w Krośnie, oferując mieszkańcom miasta i okolic wyjątkowe doznania kulinarne w stylowym wnętrzu.

Michał Szałek, właściciel punktów w Krośnie oraz w Gnieźnie, podkreśla, że prowadzenie drugiej restauracji pod szyldem KOKU Sushi, to spełnienie jego gastronomicznego marzenia:
– Zależało nam na tym, by stworzyć miejsce, w którym połączymy najwyższą jakość, świeże składniki i wyjątkową atmosferę. Przygotowania trwały kilka miesięcy – od starannego wyboru dostawców, przez szkolenia zespołu, aż po dopracowanie wystroju wnętrza. Chcieliśmy, by nasi goście czuli się tu dobrze i z przyjemnością wracali – tłumaczy.Piotr Wójcicki, współwłaściciel restauracji dodaje:
– Samo otwarcie lokalu było dla nas ogromnym wydarzeniem i przerosło nasze oczekiwania – już od pierwszych godzin pojawiło się mnóstwo gości, którzy z ciekawością próbowali naszych propozycji. Zadbaliśmy o wszystkie szczegóły, zorganizowaliśmy pokaz przygotowywania sushi na żywo i poczęstunek dla pierwszych klientów. Była też okazja do rozmowy, poznania opinii mieszkańców i wspólnego świętowania – wspomina.
– Tak ciepłe przyjęcie dało nam ogromną motyw ację i utwierdziło w przekonaniu, że Krosno było świetnym wyborem na lokalizację naszej restauracji – komentuje Michał Szałek.
Magdalena Matejczuk, manager sieci KOKU Sushi, podkreśla natomiast rolę właścicieli w procesie otwarcia nowego lokalu:
– Widać, że franczyzobiorcy włożyli w to miejsce dużo serca i włożyli wiele wysiłku w to, aby goście mogli korzystać z pełnej oferty KOKU Sushi od samego początku – mówi.
Rozwój sieci KOKU Sushi
Otwarcie restauracji w Krośnie wpisuje się w dynamiczną strategię rozwoju sieci KOKU Sushi, która tylko w 2024 roku powiększyła się o kilka nowych lokali, m.in. w Nysie, Wrocławiu, Gdańsku, Białymstoku i Bielsku Podlaskim. Franczyza niedawno zaprezentowała także nowy koncept Basic, który zakłada niższe koszty inwestycyjne i operacyjne, co ma przełożyć się na większe zainteresowanie ofertą wśród potencjalnych franczyzobiorców.
– Cieszymy się, że nasi franczyzobiorcy decydują się na rozwój i otwieranie kolejnych lokali. To najlepszy dowód na to, że nasz model biznesowy sprawdza się nawet w trudnych czasach. Obecnie franczyzobiorcy mają do wyboru aż cztery koncepty: od wynosowego pointa, przez ekonomiczny basic, po najczęściej wybierany model restauracji, po restaurację premium – podkreśla Piotr Olechno, współwłaściciel sieci.
Japońska kuchnia i nowości w menu
Goście KOKU Sushi w Krośnie będą mogli spróbować zarówno klasycznych pozycji z menu, jak i kulinarnych nowości, które sieć regularnie wprowadza do swojej oferty. W ostatnim czasie dużą popularnością cieszą się m.in. burgery i hot-dogi w stylu sushi, które są odpowiedzią na zmieniające się trendy konsumenckie. Nowa restauracja to również miejsce, gdzie odbywać się będą cykliczne wydarzenia znane z innych lokali sieci.
KOKU Sushi w Krośnie to 52 restauracja sieci, co potwierdza pozycję KOKU Sushi jako lidera na rynku franczyzowych sieci sushi w kraju.
Komentarze