Partner serwisu
Tylko u nas
12 marca 2019

Specjaliści branży spożywczej na konferencji w Wiśle

Kategoria: XI Konferencja Utrzymanie Ruchu w Przemyśle Spożywczym

W Wiśle rozpoczęła się XI Konferencja Naukowo - Techniczna Utrzymanie Ruchu w Przemyśle Spożywczym 2019, skupiająca przedstawicieli branży spożywczej z całego kraju. Przez dwa dni prelegenci będą opowiadać o narzędziach i systemach, które mogą usprawnić działanie przedsiębiorstw oraz dobrych praktykach w zakresie UR. Ważnymi tematami będą również bezpieczeństwo, czystość i oszczędności w zakładach.

Specjaliści branży spożywczej na konferencji w Wiśle

Seminarium otworzyli Przemysław Płonka z wydawnictwa BMP, Piotr Noras z Kompanii Piwowarskiej SA, Tyskie Browary Książęce, Andrzej Olkowski ze Stowarzyszenia Regionalnych Browarów Polskich oraz Czesław Walencki z firmy KRAJ Sp. z o.o.

– Czeka nas pięć bloków tematycznych, referaty specjalistów z zakładów i firm, które dostarczają nowoczesne rozwiązania, oraz z uczelni. W ciągu tych dwóch dni można będzie zobaczyć kilkadziesiąt takich prezentacji, na które serdecznie zapraszamy – mówił Przemysław Płonka, Redaktor Naczelny BMP.

Uczestników powitał również przedstawiciel Honorowego Gospodarza sympozjum – Tyskich Browarów Książęcych.

– Życzę państwu, aby ta konferencja była owocna i aby rozwiązania, które będą na niej prezentowane, znalazły miejsce w państwa pracy. Również zachęcam do wzięcia udziału w wycieczce do Browaru Tyskiego. Pokażemy, jak ważone jest piwo Tyskie i postaramy się odpowiedzieć na pytania dotyczące utrzymania ruchu, instalacji i urządzeń. Widzę tutaj wielu ekspertów, dlatego spodziewamy się szczegółowych pytań – powiedział Piotr Noras, szef techniki z Kompanii Piwowarskiej SA, Tyskie Browary Książęce.

– Tradycyjnie podsumuję krótko ubiegły rok. Był wyjątkowy. Lato rozpoczęło się praktycznie w kwietniu, a skończyło w październiku. Mieliśmy kilka ważnych wydarzeń sportowych. 2018 był najlepszym rokiem w historii polskiego piwowarstwa, zarówno w postaci sprzedaży ilościowej, jak i jakościowej. W wielu browarach, szczególnie w tych mniejszych, wzrost był wyraźny – podkreślił Andrzej Olkowski ze Stowarzyszenia Regionalnych Browarów Polskich, nie zapominając jednak o problemach i wyzwaniach, jakie czekają branżę.

W ramach konferencji odbędzie się 5 bloków tematycznych z referatami specjalistów. Na stoiskach oraz podczas przerw i wieczornej integracji, uczestnicy mogą wymienić się opiniami, doświadczeniami, dobrymi praktykami oraz nawiązać kontakty z nowymi partnerami. Cennym uzupełnieniem sympozjum będą warsztaty TPM „Jak mierzyć OEE nie licząc go w klasyczny sposób?”, a na zakończenie konferencji uczestnicy wezmą udział w wycieczce technicznej do Tyskich Browarów Książęcych.

Nie ma jeszcze komentarzy...
CAPTCHA Image


Zaloguj się do profilu / utwórz profil
Strona używa plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. OK, AKCEPTUJĘ