Partner serwisu
09 maja 2019

Mąka arachidowa marki Ol’Vita

Kategoria: Aktualności

W ofercie marki Ol'Vita pojawiła się mąka arachidowa. Mąka Ol’Vita dostępna jest w wygodnym opakowaniu zamykanym strunowo, dzięki czemu łatwiej ją dozować i przechowywać, a także utrzymać jej świeżość na dłużej.

Mąka arachidowa marki Ol’Vita

Mąka arachidowa Ol’Vita powstaje z częściowo odtłuszczonych, nieblanszowanych i nieprażonych, orzechów arachidowych. Mąka jest odtłuszczona więc ma mniej kalorii niż orzechy arachidowe, posiada wspaniały smak i zapach. Jest produktem 100% naturalnym, nie zawiera konserwantów, sztucznych barwników i aromatów. Mąka arachidowa Ol’Vita zawiera wysoką zawartość białka i błonnika. Jest cennym źródłem witamin i minerałów. (żelaza, magnezu, fosforu, potasu, cynku i kwasu foliowego). Cenne składniki zawarte w mące arachidowej są niezwykle istotne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu, mają wpływ na zdrowie i właściwą kondycję człowieka. Mąka wpasowuje się w diety wysokobiałkowe, dlatego polecana jest sportowcom, młodzieży i dzieciom oraz rekonwalescentom. Warto podkreślić, że mąka arachidowa jest niskotłuszczowa – zawiera tylko 8 g tłuszczu na 100 g produktu.

Mąka arachidowa Ol’Vita to moc możliwości kulinarnych i niezwykle aromatyczny dodatek, który wzbogaci codzienne menu. Mąka idealnie nadaje się do wszelkich wypieków wytrawnych i słodkich, jest doskonała między innymi do chlebów, ciastek, placków czy naleśników. Świetnie zagęszcza zupy i sosy, wzbogaca smak zapiekanek, makaronów, warzyw, kotletów, panierek i farszy. Nie wymaga obróbki termicznej, więc doskonale sprawdza się też jako wartościowy, surowy dodatek do past kanapkowych, musli, płatków śniadaniowych, jogurtów, zdrowych koktajli lub smoothie.

źródło: Informacja prasowa
Nie ma jeszcze komentarzy...
CAPTCHA Image


Zaloguj się do profilu / utwórz profil
ZAMKNIJ X
Strona używa plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. OK, AKCEPTUJĘ