12 sierpnia 2019

ZPC Brześć celuje w rynki azjatyckie. Firma weźmie udział w targach w Hong Kongu

Kategoria: Aktualności

ZPC Brześć, rodzinna firma produkująca słodycze i przekąski, po raz pierwszy zaprezentuje swoje flagowe produkty – słomkę i groszek ptysiowy - na międzynarodowych targach Food Expo 2019 w Hong Kongu, w Chinach. W czasie prestiżowego wydarzenia, które odbędzie się w dniach 15-17 sierpnia, Spółka będzie promować swoją markę eksportową – Crispico.

ZPC Brześć celuje w rynki azjatyckie. Firma weźmie udział w targach w Hong Kongu

To już 30. targów Food Expo, które są jednym z największych, azjatyckich wydarzeń poświęconych przemysłowi spożywczemu. Odbywają się one w halach Hong Kong Convention & Exhibition Centre, gromadząc średnio ok. 500 tys. zwiedzających i 1,5 tys. wystawców z ponad 60 krajów.

Do wystawców tegorocznej, jubileuszowej edycji po raz pierwszy dołączyła firma Brześć. Pod autorską marką eksportową Crispico promowane będą flagowe produkty firmy z ciasta ptysiowego: groszek ptysiowy, słomka ptysiowa z cukrem, z cynamonem oraz słomka pełna nasion. Producent słodyczy i przekąsek, poprzez udział w targach, upatruje swojej szansy na rozwój sieci partnerów handlowych, jak również na dalszą promocję brandu Crispico. W ostatnim czasie firma mocno koncentruje się – w kontekście eksportu – na rynkach azjatyckich. – Co roku powiększamy listę międzynarodowych wydarzeń branżowych, na których prezentujemy swoje produktu, starając się budować coraz szersze grono kontaktów handlowych. To już drugi tegoroczny event na kontynencie azjatyckim, w którym bierzemy udział. W maju promowaliśmy naszą ofertę także na targach w Korei Południowej – mówi Arkadiusz Drążek, dyrektor ds. handlowych w firmie Brześć.

Rozwój eksportu to konsekwentnie realizowany przez producenta z Brześcia Kujawskiego cel biznesowy. Wyroby firmy Brześć z ciasta ptysiowego trafiają na kilka kontynentów. W ostatnim czasie firma rozwija współpracę eksportową m.in. z krajami Bliskiego Wschodu oraz w Azji Południowo-Wschodniej.

Zakład Produkcji Cukierniczej Brześć istnieje od 1984 roku. Rodzinna firma z Brześcia Kujawskiego specjalizuje się w tradycyjnych, opartych na domowych recepturach, wyrobach cukierniczych. Produkuje m.in. słomkę ptysiową z cukrem, z cynamonem i z nasionami, groszek ptysiowy, ciastka kruche, francuskie i ciasto drożdżowe. Więcej informacji na temat Firmy można znaleźć na stronie www.brzesc.pl.

źródło: informacja prasowa
Nie ma jeszcze komentarzy...
CAPTCHA Image


Zaloguj się do profilu / utwórz profil
ZAMKNIJ X
Strona używa plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. OK, AKCEPTUJĘ