12 lutego 2020

Nadal pamiętasz godziny spędzone w kuchni przed Świętami? Sprawdź pomysły FRoSTY na smaczne obiady w 10 minut

Kategoria: Aktualności

Od świąt miną już ponad  miesiąc, a ty wciąż dochodzisz do siebie po tym kulinarnym szaleństwie? Masz dość długiego stania w kuchni, ale nadal chcesz jeść smacznie? Z pomocą przybywa FRoSTA ze swoimi daniami gotowymi w 10 minut.

Nadal pamiętasz godziny spędzone w kuchni przed Świętami? Sprawdź pomysły FRoSTY na smaczne obiady w 10 minut

Cały rok czekamy na pierogi, karpia i inne świąteczne potrawy. Jak już wspólne biesiadowanie dobiega końca, to wyjeżdżamy z zapasem potraw, którym można wykarmić armię. Dość szybko okazuje się, że co za dużo, to niezdrowo i… nudno. Konieczna jest zmiana. Według badań zleconych przez markę FRoSTA, aż 62%[1] respondentów uważa, że gotowe dania pomagają zaoszczędzić nam czas. A dzięki mrożonym daniom gotowym można szybko wybrać się w wyjątkowe regiony kulinarnego świata. Smaki Azji, Europy czy może Ameryki Północnej?

Paella z roztańczonej Hiszpanii

Hiszpania to kraj słynący z flamenco, tapasów i oczywiście paelli. Nie musimy wsiadać w samolot, by skosztować tego dania. Wystarczy, że sięgniemy po danie FRoSTY. W środku znajdziemy ryż, warzywa, kurczaka i owoce morza. Mintaj, który jest jednym ze składników tej mieszanki posiada certyfikat zrównoważonego rybołówstwa MSC. Z warzyw znajdziemy tutaj m.in. paprykę czerwoną, groszek, cebulę, pomidory.

Tajemnicza Indonezja, czyli Bami Goreng

Fani kuchni azjatyckiej również nie będą rozczarowani! FRoSTA przygotowała dla nich propozycję prosto z kraju 17 tysięcy wysp, czyli Indonezji. W gotowym daniu Bami Goreng, zachwyci smak smażonego filetu z piersi z kurczaka, chrupiących warzyw (m.in. grzyby mun, pieczarki, papryka), a to wszystko doprawione aromatyczną mieszanką ziół.

Słoneczna Ameryka Północna – Chili con quinoa

Kuchnia meksykańska jest jedną z najbardziej lubianych na świecie. Nic więc dziwnego, że jest wpisana na listę niematerialnego światowego dziedzictwa UNESCO. Dania opierają się głównie na kukurydzy i roślinach strączkowych. Łączą w sobie tradycje lokalnych społeczności oraz smaki konkwistadorów. Często do potraw dodaje się również mięso. W badaniu FRoSTY, aż 41,4 %[2] ankietowanych odpowiedziało, że ma w swoim otoczeniu wegetarian. Wychodząc naprzeciw potrzebom konsumentów, FRoSTA stworzyła danie kuchni meksykańskiej, ale w wersji wegetariańskiej - Chili con quinoa. W jego skład wchodzą: mieszanka czerwonej i czarnej fasoli z kukurydzą, papryką oraz quinoa (komosa biała). 

[1] Badanie przeprowadzone przez agencję badawczą SW Research w marcu 2019 na próbie reprezentatywnej osób w wieku 25-55 lat, N=1015, marzec 2019.
[2] Badanie przeprowadzone przez agencję badawczą SW Research w marcu 2019 na próbie reprezentatywnej osób w wieku 25-55 lat, N=1015, marzec 2019.

źródło: informacja prasowa
Nie ma jeszcze komentarzy...
CAPTCHA Image


Zaloguj się do profilu / utwórz profil
ZAMKNIJ X
Strona używa plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. OK, AKCEPTUJĘ