17 lutego 2020

Konsumpcja awokado w Europie będzie nadal rosła

Kategoria: Aktualności

Światowa Organizacja Awokado (WAO) poinformowała, że konsumpcja awokado w Europie w latach 2016-2018 wzrosła o 65%, tym samym osiągając 650 tys. ton.

Konsumpcja awokado w Europie będzie nadal rosła

Niemniej jednak, oczekuje się, że za kilka lat popyt w Europie na ten owoc przekroczy kilka milionów ton, czyli prawie tyle, ile obecnie spożywają Stany Zjednoczone - 1,1 mln ton.

Zdaniem ekspertów Europa jest rynkiem, gdzie konsumpcja awokado może nadal rosnąć. Jednakże, aby to osiągnąć, konieczne jest kontynuowanie kampanii promocyjnych.

Głównymi dostawcami awokado w Europie są Peru i Republika Południowej Afryki, a także niektóre firmy z Meksyku, Kolumbii, Hiszpanii i jedna z Chile.

źródło: nawozy.eu
Nie ma jeszcze komentarzy...
CAPTCHA Image


Zaloguj się do profilu / utwórz profil
ZAMKNIJ X
ZAMKNIJ X
Strona używa plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. OK, AKCEPTUJĘ