Warsztat sensoryczny Krakowskiej Szkoły Browarniczej
W ramach XX Jesiennego Spotkania Browarników odbędą się warsztaty: Starzenie piwa w teorii i praktyce. Szkolenie poprowadzi Aleksander Poreda z Krakowskiej Szkoły Browarniczej.
Startujemy 18 września o godzinie 16.30.
W ramach warsztatu prof. Aleksander Poreda przedstawi mechanizmy powstawania kluczowych atrybutów starzenia piwa, wpływ parametrów jakościowych surowców oraz etapów procesu produkcji na dynamikę ich powstawania.
Uczestnicy nauczą się rozpoznawać charakterystyczne cechy sensoryczne związane ze starzeniem piwa, dzięki degustacji próbek z wykorzystaniem wzorców sensorycznych firmy "FlavorActiv".
Każdy uczestnik otrzyma certyfikat udziału w szkoleniu wystawiony przez Krakowską Szkołę Browarniczą.
Krakowska Szkoła Browarnicza to zespól naukowców zaangażowanych w organizację edukacji i badań naukowych oraz współpracy z przemysłem w zakresie słodownictwa i browarnictwa. Współpracuje z uniwersytetami, browarami i firmami z branży w wielu projektach, które wspierają rozpowszechnianie i wykorzystanie wiedzy, technologii i surowców w branży piwowarskiej.
W sprawie zapisów na warsztaty prosimy o kontakt:
Justyna Bujko
SPECJALISTA DS. SPRZEDAŻY
tel. 32 415 97 74 wew. 41
tel. kom. 694 848 896
e-mail: justyna.bujko@e-bmp.pl
Komentarze