
| Od redakcji | |
Temat numeru 2/2005 | |
| WOLNOŚĆ KONSUMENTÓW Rozmowa z Piero Perronem – prezesem „The Brewers of Europe” | 5 |
| ZAPOWIADA SIĘ KOLEJNY DOBRY ROK Aleksandra Wojnarowska | 7 |
| NAJLEPSZY HEINEKEN NA ŚWIECIE Rozmowa z Jerzym Dwornickim, dyrektorem Browaru Żywiec | 9 |
| WIĘCEJ ZAROBIMY PRZY NIŻSZYCH CENACH Rozmowa z Józefem Kapelą, prezesem ŚWWG POLMOS Bielsko-Biała | 10 |
| W SIÓDMYM NIEBIE Aleksandra Wojnarowska, Przemysław Płonka | 12 |
| SOK(CES) Rozmowa z Romanem Sobczykiem, prezesem firmy Sokpol | 13 |
| NA ŻYWIECKĄ NUTĘ Aleksandra Wojnarowska | 14 |
| WIEDZA JUŻ NIE TAJEMNA Rozmowa z Piotrem Antkiewiczem – Szkoła Technologii Fermentacji | 15 |
| PIWNE KLIMATY Aleksandra Wojnarowska | 16 |
| SOKOWNICY W MIKOŁAJKACH Aleksandra Wojnarowska | 18 |
| WODY MINERALNE I ICH SKŁADNIKI Tadeusz Wojtaszek | 20 |
Technologie | |
| SPRAWDZONY PRODUKT DLA PRZEMYSŁU BROWARNICZEGO Boryszew S.A. | 25 |
| CZYNNIKI CHŁODNICZE Artur Rusowicz – Politechnika Warszawska | 26 |
| OWOCE W PRODUKCJI NAPOJÓW ALKOHOLOWYCH Maria Balcerek – Politechnika Łódzka | 28 |
| CO WARTO WIEDZIEĆ O KWASIE CHLEBOWYM? dr inż. Piotr Dziugan, prof. dr hab. Jan Grabka – Politechnika Łódzka | 30 |
Bezpieczeństwo i higiena produkcji | |
| JURAJSKA – NOWA ODSŁONA Aleksandra Wojnarowska | 32 |
| ZARZĄDZANIE W ŁAŃCUCHU ŻYWNOŚCIOWYM część I Anna Fabisz-Kijowska | 34 |
| STANDARDY BRC i IFS Maria Musiał, Tadeusz Sikora – Akademia Ekonomiczna w Krakowie | 37 |
Maszyny i urządzenia | |
| DEKANTERY FOODEC W PROCESACH PIWOWARSKICH Alfa Laval Polska Sp. z o.o. | 41 |
| DOBRY BIOSTAL W DOBREJ CENIE Biostal Sp. z o.o. | 42 |
Systemy informatyczne | |
| SYSTEMY WSPOMAGAJĄCE ZARZĄDZANIE UTRZYMANIEM RUCHU dr inż. Andrzej Loska – Politechnika Śląska | 44 |
Ochrona środowiska | |
| (NIE) ZWYKŁA OCZYSZCZALNIA Enviro-Chemia Polska Sp. z o.o. | 48 |
Zarządzanie,ekonomia,rynek | |
| LOJALNY KLIENT Tadeusz Klimczyk | 50 |