Partner serwisu

4/2021

Od redakcji

Powrót Jesiennych Browarników
Liliana Kaniuch
8
Analiza obecnych i przyszłych zagrożeń
Bartosz Kruszewski
10
Niemarnowanie żywności
Stan McGowan
18

TEMAT NUMERU: Bezpieczny produkt

Gdy opakowania szkodzą
Marta Stachnik
22
Wykorzystanie GC-MS i markerów do oceny jakości żywności
Piotr Karpiński, Bartosz Kruszewski
28
Jak odświeżyć opakowanie , by zyskać nowych klientów?
Antoni Łuchniak
34
Multisensoryczne podejście do projektowania opakowań
Karolina Wiszumirska
38
Kontrolowanie higieny na linii produkcyjnej
Nina Gabryszewska, Rafał Gabryszewski
44

Nowoczesne technologie

Roboty w przemyśle spożywczym
Damian Żabicki
48
Półprzewodnikowe elektrody pH
Bartłomiej Biczysko
52
Lean for Control Systems
Jacek Czeczot, Tomasz Kłopot
57

Surowce

DEKKERA BRUXELLENSIS utrapienie winiarzy i skarb piwowarów
Mateusz Jackowski, Aleksandra Modzelewska
60
Rośliny i ich preparaty jako funkcjonalne składniki piwa
Paweł Mirosz
64
SUROWIEC: Chmiel
Małgorzata Bzowska-Bakalarz, Zbigniew Szkopek, Marcin Żyła
68

Ochrona środowiska

Oczyszczanie ścieków w przemyśle spożywczym
HUBER Technology Sp. z o.o.
70
Ścieki w browarach
Agnieszka Nawirska - Olszańska
72

Prawo

Elektronizacja w zakresie podatku akcyzowego
Dawid Siedlecki
76
Green claims
Joanna Olszak
80
ZAMKNIJ X
Strona używa plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. OK, AKCEPTUJĘ