Partner serwisu
06 maja 2025

Startuje sezon grillowy! Czas na smakowe eksperymenty z sosami WSP „Społem”

Kategoria: Trendy żywnościowe

Majówka tradycyjnie otwiera czas wspólnego biesiadowania pod chmurką. Wolne dni, pierwsze spotkania przy ruszcie i zapach pieczonych przysmaków sprawiają, że na nowo odkrywamy radość z gotowania na świeżym powietrzu. To idealna okazja, by sięgnąć po dodatki, które nadadzą potrawom wyrazistości, takie jak np. Sos Kielecki amerykański i Sos Kielecki prażona cebulka od WSP „Społem”. 

Startuje sezon grillowy! Czas na smakowe eksperymenty z sosami WSP „Społem”

Jeden grill, dwa charaktery

Planując wiosenne spotkanie z przyjaciółmi warto w menu uwzględnić tortillę z halloumi i warzywami. To danie, które łączy prostotę z nowoczesnością, a jego smak można dowolnie modelować. Wszystko zależy od wybranego sosu z oferty WSP „Społem”.  W wersji z Sosem Kieleckim amerykańskim tortilla nabiera wyrazistego, lekko pikantnego charakteru. Dodatek – inspirowany kuchnią zza oceanu – idealnie współgra z grillowanym serem, papryką i cukinią. Nadaje potrawie lekko „fastfoodowego” sznytu, ale w domowej, zdrowszej odsłonie. Z kolei Sos Kielecki  prażona cebulka wprowadza nutę słodyczy i przyjemnej kremowości. W połączeniu z warzywami z grilla i delikatnym halloumi tworzy zestawienie, które przypadnie do gustu fanom łagodniejszych, ale wciąż wyrazistych smaków.

Grillowana tortilla z halloumi i warzywami w dwóch odsłonach

Składniki (na 2 porcje):

– 2 placki tortilli
– 200 g sera halloumi
– 1/2 czerwonej papryki
– 1/2 cukinii
– garść rukoli
– 2 łyżki Sosu Kieleckiego amerykańskiego lub Sosu Kieleckiego prażona cebulka WSP „Społem”
– oliwa, sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Warzywa i halloumi pokrój w plastry, skrop oliwą, posól i grilluj do uzyskania rumianych pasków. Tortillę lekko podgrzej na grillu lub suchej patelni. Na środek każdej porcji nałóż rukolę, grillowane warzywa, ser, a na koniec sos – w zależności od preferencji smakowych. Zawiń jak burrito i podawaj jeszcze ciepłe.

Smaki, które zostają na dłużej

Produkty WSP „Społem” to klasyka polskiej kuchni w nowoczesnym wydaniu. Dzięki wysokiej jakości składnikom i starannie dobranym recepturom, nawet najprostsze dania zyskują zupełnie nowy wymiar. Sos kielecki  amerykański i Sos Kielecki prażona cebulka sprawdzą się zarówno jako dodatek do grilla, jak i baza do burgerów, hot-dogów czy kanapek na zimno.

Więcej inspiracji na sezon grillowy znaleźć można na stronie: www.wspspolem.com.pl

źródło: informacja prasowa
fot. informacja prasowa
Nie ma jeszcze komentarzy...
CAPTCHA Image


Zaloguj się do profilu / utwórz profil
ZAMKNIJ X
Strona używa plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. OK, AKCEPTUJĘ