Partner serwisu
27 sierpnia 2015

Browar Jagiełło siedmiokrotnie nagrodzony na Chmielakach Krasnostawskich

Kategoria: Alkohole

Piwa warzone przez regionalny Browar Jagiełło zostały nagrodzone  podczas największego w Polsce Konsumenckiego Konkursu, który odbył się w ramach 45. Ogólnopolskiego Święta Chmielarzy i Piwowarów tzw. Chmielaków Krasnostawskich. Browar łącznie otrzymał aż siedem medali. Najnowsze piwo – Jagiełło Chmielak od razu znalazło się na pierwszym miejscu podium.

Browar Jagiełło siedmiokrotnie nagrodzony na Chmielakach Krasnostawskich

 

Eksperci piwni docenili najwyższą jakość składników, lubelski chmiel, krystaliczną wodę używaną do warzenia piwa oraz pasje i doświadczenie piwowarów z Browaru Jagiełło i przyznali siedem nagród:

I miejsce w kategorii Piwa jasne – Jagiełło Chmielak;

II miejsce w kategorii Piwa jasne – Jagiełło Lager;

I  miejsce w kategorii Piwa ciemne – Magnus;

II  miejsce w kategorii Piwa ciemne – Kazimierskie Ciemne;

III miejsce w kategorii piwa ciemne – Nałęczowskie Ciemne;

III miejsce w kategorii Piwa smakowe i aromatyzowane – Magnus Śliwkowy;

II miejsce w kategorii Piwa miodowe – Jagiełło Miodowe.

 

To ogromny sukces regionalnego browaru z Lubelszczyzny, tym bardziej, że nowe piwo warzone przez Browar Jagiełło - Jagiełło Chmielak, które swoją premierę miało właśnie na Chmielakach Krasnostawskich, zostało docenione i odznaczone złotym medalem. Piwo charakteryzuje się bardzo intensywnym smakiem. Do warzenia użyto jedynie lubelskich chmieli: goryczkowego Marynka oraz aromatycznego Sybilla Piwo to zawiera 11 % ekstraktu oraz 4,6 % alkoholu.

 

Źródło, fot. informacja prasowa

 

ZAMKNIJ X
Strona używa plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. OK, AKCEPTUJĘ