Browar Jagiełło siedmiokrotnie nagrodzony na Chmielakach Krasnostawskich
Piwa warzone przez regionalny Browar Jagiełło zostały nagrodzone podczas największego w Polsce Konsumenckiego Konkursu, który odbył się w ramach 45. Ogólnopolskiego Święta Chmielarzy i Piwowarów tzw. Chmielaków Krasnostawskich. Browar łącznie otrzymał aż siedem medali. Najnowsze piwo – Jagiełło Chmielak od razu znalazło się na pierwszym miejscu podium.

Eksperci piwni docenili najwyższą jakość składników, lubelski chmiel, krystaliczną wodę używaną do warzenia piwa oraz pasje i doświadczenie piwowarów z Browaru Jagiełło i przyznali siedem nagród:
I miejsce w kategorii Piwa jasne – Jagiełło Chmielak;
II miejsce w kategorii Piwa jasne – Jagiełło Lager;
I miejsce w kategorii Piwa ciemne – Magnus;
II miejsce w kategorii Piwa ciemne – Kazimierskie Ciemne;
III miejsce w kategorii piwa ciemne – Nałęczowskie Ciemne;
III miejsce w kategorii Piwa smakowe i aromatyzowane – Magnus Śliwkowy;
II miejsce w kategorii Piwa miodowe – Jagiełło Miodowe.
To ogromny sukces regionalnego browaru z Lubelszczyzny, tym bardziej, że nowe piwo warzone przez Browar Jagiełło - Jagiełło Chmielak, które swoją premierę miało właśnie na Chmielakach Krasnostawskich, zostało docenione i odznaczone złotym medalem. Piwo charakteryzuje się bardzo intensywnym smakiem. Do warzenia użyto jedynie lubelskich chmieli: goryczkowego Marynka oraz aromatycznego Sybilla Piwo to zawiera 11 % ekstraktu oraz 4,6 % alkoholu.
Źródło, fot. informacja prasowa