Uwarzą z Pintą piwo dyniowe z chlebem
Browar Stu Mostów uwarzy - 4 października - z browarem Pinta piwo dyniowe z chlebem - ART#13 Pumpkin and Bread Ale.

Dynia typu Hokkaido zostanie pocięta razem ze skórką, wydrylowana i upieczona z brązowym cukrem - dla nadania aromatu. Wszystko zostanie zmiksowane i podzielone na 3 części - dwie z nich trafią do kotła zaciernego podczas warzenia, natomiast trzecia część będzie dodania nowatorsko - w czasie leżakowania piwa, dla zintensyfikowania jego dyniowego charakteru. Wszystko uwieńczą prawdziwie jesienne, rozgrzewające przyprawy - cynamon, imbir, ziele angielskie oraz gałka muszkatołowa.
Odświeżymy piwo dyniowe - będzie z dodatkiem czerstwego pieczywa. Specjalna mieszanka rzemieślniczych wypieków Conceptu Stu Mostów - chleba pszennego, żytniego oraz piwnych precli.
Warzenie odbędzie się w środę 4 października o godzinie 19:00. Browar Stu Mostów znajduje się we Wrocławiu przy ulicy Jana Długosza 2-6.
Komentarze