Zwiedzanie zakładu mleczarni Spomlek
Podczas Konferencji Bezpieczny Produkt Spożywczy w dniach 5-6.11.19r. uczestnicy wezmą udział w wycieczce technicznej do zakładu Spomlek, gdzie będą mieli okazje poznać tajniki produkcji serów żółtych dojrzewających, które są niezbędne w diecie osób, które dbają o zdrowie swoje i najbliższych.
Wycieczka to możliwość zobaczenia jak wygląda droga od przyjęcia mleka do gotowego wyrobu na sklepowej półce. Trasa zwiedzania będzie prowadziła od odbioru, nowoczesnej proszkowni, przez warzelnię, pakowanie sera, dojrzewalnię, dział konfekcjonowania oraz pielęgnację serów długodojrzewających. Serowarzy zdradzą wiele ciekawostek ze świata serów żółtych. Będzie można nie tylko zobaczyć produkcję, ale również skosztować i dostrzec różnice w smaku serów powstających w Spomleku.
Spółdzielnia Mleczarska Spomlek, ul. Gen. F. Kleeberga 12, 21-300 Radzyń Podlaski
Rozpoczęcie wycieczki godz.12.00
Dojazd we własnym zakresie
UWAGA: osoby uczestniczace w wycieczce nie mogą posiadać przy sobie torebek,na sobie biżuterii itp.
Prosze do dnia 28.10.2019 o ostateczne potwierdzenie udziału w wycieczce.
Z uwagi na przepisy bezpieczeństwa wejscie na zakład będzie mozliwy po wypełnieniu ankiety dostępnej na stoisku organizatora w dniu 5.11.2019 do godz. 15.00.
Osoba, która nie wypełni w/w ankiety zostanie wykreślona z listy na wycieczkę.
Po wycieczce zapraszamy uczestników wycieczki na obiad : Restauracja PAUZA, ul. Budowlanych 1, 21-300 Radzyń Podlaski
Komentarze