Crocktober Fest - czas świętowania slow cookingu
Październik jest oficjalnym sezonem gotowania z marką Crock-Pot. Jesienna aura sprawia, że wolnowary są idealnym narzędziem do gotowania w chłodniejsze dni. Tym bardziej, że możemy w nich gotować smacznie i zdrowo. Wraz z marką Crock-Pot rozpoczynamy sezon wyjątkowych przepisów, promocji oraz konkursów, którymi producent chce podzielić się ze wszystkimi fanami slow cookingu.

Wolnowary Crock-Pot zostały stworzone z myślą o osobach, które cenią wysokie walory smakowe, przy jednoczesnym zachowaniu składników odżywczych. Dzięki tym urządzeniom, z łatwością możemy wydobyć głębię smaku naszych ulubionych potraw. Tym bardziej w październiku, który stał się oficjalnym miesiącem gotowanie z wykorzystaniem wolnowarów marki Crock-Pot.
Popularyzowanie i edukacja w dziedzinie wolnego gotowania to jedno z kluczowych przesłań, które stoi za marką Crock-Pot. Niezaprzeczalną zaletą wolnowarów jest to, że ich działanie polega na poddaniu składników potrawy długotrwałej odróbce termicznej w temperaturze nieprzekraczającej 100 stopni Celsjusza. Dzięki temu wolno gotowane dania, zachowują więcej aromatów oraz wartości odżywczych, a ich smak jest głębszy i pełniejszy.
Październikowy „festiwal gotowania” z marką Crock-Pot to inspiracja do korzystania ze zbilansowanej diety. To również okazja do pokazania jak w prosty sposób można przyrządzić zróżnicowane posiłki na każdą porę dnia, gotując bez nadzoru, za pomocą tylko jednego urządzenia – wolnowaru.
Poniżej prezentujemy dwa przepisy, które zachęcają do gotowania w wolnowarach. Zapraszamy też na oficjalną stronę crockpot.pl, gdzie można znaleźć informacje o produktach, sprawdzić aktualne promocje oraz wyszukać przepisy na dania z wolnowaru, m. in. na zupy, sosy, dania główne czy desery. Na stronie znaleźć można także przepisy, które stworzył Ambasador marki – znany kucharz - Jan Kuroń.
Komentarze