Partner serwisu
14 lutego 2022

We dwoje z JBB

Kategoria: Aktualności

Walentynki to wyjątkowe święto, które co roku spędzamy ze swoimi ukochanymi. Kupujemy wyszukane prezenty, bukiety kwiatów, przygotowujemy romantyczną kolację przy świecach lub śniadanie w pierwszych promieniach słońca. Potrawy nie muszą być skomplikowane – prostota to siła, a jeśli mamy mało czasu, przez żołądek do serca trafimy dzięki łatwym w przygotowaniu sałatkom.

We dwoje z JBB

Sałatka z kabanosem

W dobrej sałatce, tak jak w trwałym uczuciu, liczy się właściwe połączenie składników.

Składniki:
- rukola
- kabanosy bankietowe JBB
- kilka czarnych oliwek
- kilka pomidorków koktajlowych
- 50 g sera feta
- ulubiony dip do sałatek lub oliwa

Sposób przygotowania:
1. Kabanosy pokrój na małe kawałki, pomidorki koktajlowe przekrój na pół, a fetę pokrój w kosteczkę.
2. W naczyniu ułóż rukolę, dodaj kabanosy, pomidorki, fetę i oliwki.
3. Polej ulubionym dipem lub oliwą.


Sałatka z kiełbasą, winogronem i orzechami

Mamma mia, ale sałatka – równie skutecznie podbija serce, co kubki smakowe!

Składniki:
- kiełbasa krakowska sucha JBB
- winogrona białe
- ser błękitny lazur
- orzechy włoskie
- mix sałat
- ocet balsamiczny
- pomidorki koktajlowe


Sposób przygotowania:
1. Kiełbasę pokrój w plastry i podpiecz na grillu elektrycznym. Następnie pokrój ją na mniejsze kawałki.
2. Ser pokrój w kostkę, a pomidorki przekrój na pół.
3. Do miski wrzuć sałaty, kiełbasę, pomidorki, ser, winogrona i pokruszone orzechy. Na koniec obficie skrop sałatkę octem balsamicznym.


Sałatka z kabanosem, camembertem i grillowanymi warzywami

A jeśli ser(c)a Wam za mało, spróbujcie konieczniej naszej wersji z serem camembert, kabanosami i czerwoną cebulą!

Składniki:
- kabanosy JBB
- oliwa
- cukinia
- ser camembert
- sól i świeżo mielony pieprz
- szpinak
- czerwona cebula
- pestki dyni
- papryka kolorowa

Sposób przygotowania:
1. Cukinię pokrój w talarki, cebulę na cienkie paski, paprykę w paski, a kabanosy w 2-centrymetrowe kawałki.
2. Dopraw solą i pieprzem.
3. Wszystko grilluj przez około 10 minut na patelni grillowej lub w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
4. Gotowe składniki ułóż na szpinaku, udekoruj kawałkami sera lazur oraz pestkami dyni. Podawaj z bagietką lub chlebem.
 

 

źródło: informacja prasowa
Nie ma jeszcze komentarzy...
CAPTCHA Image


Zaloguj się do profilu / utwórz profil
ZAMKNIJ X
Strona używa plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. OK, AKCEPTUJĘ