Partner serwisu
12 kwietnia 2022

Rozpoczęła się XIV Konferencja Utrzymanie Ruchu w Przemyśle Spożywczym!

Kategoria: Z życia branży

Prawie 180 specjalistów z zakresu UR bierze udział w kolejnej edycji jednego z największych w Polsce spotkań dla kadry technicznej w branży spożywczej.

Po zeszłorocznej „pandemicznej” edycji, która odbyła się we wrześniu, konferencja wróciła na tradycyjny, wiosenny termin – co podkreślał Mateusz Grzeszczuk, dyr. operacyjny BMP podczas otwarcia wydarzenia. Omówił m.in. aplikację, specjalnie przygotowaną dla uczestników konferencji BMP, pozwalającą m.in. na wygodne umawianie spotkań, przeglądnięcie listy uczestników czy wybranych prezentacji.


 – W tym roku, budując program, zaprosiliśmy przedstawicieli wybranych zakładów, naukowców, jak i specjalistów – doradców, na co dzień pomagających rozwiązywać problemy w branży spożywczej – wymieniał Przemysław Płonka, redaktor naczelny wydawnictwa BMP.

Pokrótce przedstawił program, w którym znalazły się m.in.: 4 sesje wykładowe, debata poświęcona strategiom i metodologiom w UR, warsztaty: „Inżynierska ocena ryzyka dla praktyków”.

Zakończeniem dwudniowego spotkania jest wycieczka techniczna do fabryki PepsiCo w Tomaszowie Mazowieckim, na którą zaprosił Krzysztof Molas, dyrektor zakładu:

– Myślę, że będzie to świetna okazja do wymiany doświadczeń, do rozmowy o transformacji, do pokazania naszego zakładu, tak nowoczesnego i zautomatyzowanego – podkreślał.

Zaprosił także do wysłuchania wykładu Krzysztofa Dudzińskiego, który opowie o nowej inwestycji spółki, jaką jest budowa jednego z najnowocześniejszych zakładów przekąsek w Europie.

 

***


XIV konferencja Utrzymanie Ruchu w Przemyśle Spożywczym odbywa się w dniach 12-13 kwietnia 2022 r. w hotelu Magellan. Organizatorem wydarzenia jest firma BMP – wydawca m.in. magazynu Kierunek Spożywczy. Honorowym Gospodarzem wydarzenia jest PepsiCo.

 

Nie ma jeszcze komentarzy...
CAPTCHA Image


Zaloguj się do profilu / utwórz profil
ZAMKNIJ X
Strona używa plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. OK, AKCEPTUJĘ