Viodeli: roślinne alternatywy dla wędlin od Upfield w ogólnopolskiej dystrybucji
W sieciach handlowych i sklepach w całej Polsce pojawiła się kolejna nowość od firmy Upfield. Do „Violife”, roślinnych alternatyw dla serów, dołączą linia produktów „Viodeli” – 100% roślinne alternatywy dla wędlin o smaku indyka, kurczaka i szynki.

Podążając za potrzebami Konsumentów, największy na świecie producent żywności pochodzenia roślinnego - firma Upfield - wprowadza 3 roślinne alternatywy dla wędliny z kurczaka, z indyka i szynki. „Viodeli” to gama nowych, wysokiej jakości produktów, które nie dyskryminują żadnej grupy Konsumentów. „Viodeli” są wolne od alergenów, nie zawierają nabiału, soi, glutenu, laktozy, orzechów, konserwantów. Dzięki temu zainteresują nie tylko Konsumentów poszukujących odmiany dla klasycznych wędlin z powodów zdrowotnych, etycznych czy środowiskowych, ale również alergików i osoby z nietolerancjami żywieniowymi, fleksitarian i oczywiście wegetarian i wegan. „Viodeli” w 3 smakach sprawdzą się m.in. do kanapek, tostów, pizzy, zapiekanek lub jako szybka przekąska prosto z opakowania.
-Roślinne alternatywy dla wędlin mają duży potencjał wzrostu. Wiemy to z badań konsumenckich, ale także po teście rynkowym „Viodeli”, który przeprowadziliśmy w jednej z wiodących sieci handlowych - mówi Marcin Tarka, Dyrektor ds. Sprzedaży Upfield Polska.
„Viodeli” mają być dostępne m.in. w Intermarche, euroSpar, Dino, Aldi, Netto, Stokrotka, Auchan, Żabka, Polomarket, Carrefour, Biedronka, Kaufland, Lidl, sieciach grupy Eurocash, hurtowniach Eurocash, Selgros, Makro i sklepach internetowych.
Komentarze