13 marca 2019

Remonty, czystość i wydajność produkcji w drugim panelu tematycznym

Kategoria: XI Konferencja Utrzymanie Ruchu w Przemyśle Spożywczym

O wydajności w UR, dążeniu do niezawodności produkcji oraz czystości można mówić godzinami. Z tymi zagadnieniami wystąpili na sympozjum „Utrzymanie ruchu w przemyśle spożywczym” specjaliści, prezentując nowoczesne rozwiązania produktowe oraz dobre praktyki, stosowane w przedsiębiorstwach.

Remonty, czystość i wydajność produkcji w drugim panelu tematycznym

Panel poruszył kluczowe kwestie dla utrzymania ruchu. Przedstawiciel Honorowego Gospodarza konferencji – Marek Gieburowski z Kompanii Piwowarskiej SA Tyskich Browarów Książęcych – opowiedział o działaniu programu sugestii pracowniczych, wdrożonego w browarze, czyli o tym, jak nie zmarnować potencjału pracowników zakładu.

Po referacie przedstawiciele Kompanii Piwowarskiej SA otrzymali pamiątkową statuetkę w ramach podziękowania dla Honorowego Gospodarza konferencji. Za dotychczasową współpracę podziękował Adam Grzeszczuk, prezes BMP Sp. z o.o.

W dalszej części sesji Robert Polak z firmy EFAFLEX Polska Sp. z o.o. przedstawił referat „Zastosowanie szybkobieżnych bram EFAFLEX Easy Clean w pomieszczeniach higienicznych”, oparty o przykłady zastosowań produktów m.in. w pomieszczeniach chłodniczych.

Marcin Kisielewski z firmy Tetra Pak Sp. z o.o. wygłosił referat „Umowy i usługi serwisowe podnoszące wydajność i niezawodność twojego zakładu”, podczas którego zaprezentował szerokie portfolio usług serwisowych firmy Tetra Pak Sp. z o.o.

Jakub Stobiecki, reprezentujący OptiFlow, omówił z kolei tematykę zaworów Bardiani i pomp Wangen – nowości w liniach procesowych przedsiębiorstw produkcji spożywczej.

O higienie i czystości w halach produkcyjnych pod kątem nawierzchni posadzkowych Mapefloor opowiedział Rafał Błaszczyk z firmy MAPEI Polska Sp. o.o.

Temat posadzek wystąpił również w referacie specjalisty z Mc-Bauchemie Sp. z o.o., Wojciecha Kucnera, który omówił technologię szybkosprawnych jastrychów posadzkowych – MC Floor Screed.

O aktualnych problemach i wyzwaniach działu UR, o eksploatacji, naprawach i remontach maszyn powiedział Artur Luszewski, reprezentujący spółkę Perła – Browary Lubelskie S.A.

  • Organizator: firma BMP - wydawca kwartalnika "Kierunek Spożywczy" i portalu kierunekSPOZYWCZY.pl.
  • Honorowy Gospodarz: Tyskie Browary Książęce
  • 4 panele tematyczne
  • 30 prezentacji
  • Niespełna 40 stoisk
  • Ponad 30 umówionych spotkań biznesowych w strefie B2B
  • Warsztaty TPM
  • Wycieczka techniczna

Adventure Media

Nie ma jeszcze komentarzy...
CAPTCHA Image


Zaloguj się do profilu / utwórz profil
ZAMKNIJ X
Strona używa plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. OK, AKCEPTUJĘ