Energetyka
Spożywcza
Surowce
Chemia
Pompy
Farmacja
Wod-kan
Kosmetyki
Wyszukaj
Nawigacja
Strona główna
Aktualności
Alkohole
Mleko
Przetwórstwo
UR
Woda i ścieki
Bezpieczny produkt
Reklama
Media plan
Konferencje
Czasopismo
Aplikacja BMP
Zaloguj się
Konferencje
Czasopismo
Aplikacja BMP
Zaloguj się
Partner serwisu
Temat numeru
Fabryka Przyszłości – NOWOCZESNE UR
Polecane artykuły
Czujniki VEGA monitorują poziom w procesie...
Cyberbezpieczeństwo maszyn w przemyśle...
12. cel zrównoważonego rozwoju ODPOWIEDZIALNA...
Jak sprzedawać produkty bardzo podobne do...
Spis treści
Zobacz numer
Zamów numer
Inne czasopisma
Kierunek Energetyka
Kierunek Spożywczy
Kierunek Surowce
Kierunek Chemia
Kierunek Pompy
Kierunek Farmacja
Kierunek Wod-Kan
Skorzystaj z platformy B2B
Umów spotkanie biznesowe podczas konferencji
Najbliższa konferencja
II Kongres Efektywności Energetycznej w Przemyśle Spożywczym
Polecane artykuły
Właściwa eksploatacja...
Andrzej Krótki: Jak...
Zapisz się
Dowiedz się więcej
Kolejne konferencje
Kongres Opakowań i Recyklingu - wyzwania rynku wobec zmian prawa, systemu kaucyjnego i ROP
Partner serwisu
Aktualności
Alkohole
Mleko
Przetwórstwo
UR
Woda i ścieki
Bezpieczny produkt
Reklama
Media plan
Przetwórstwo i napoje
15 stycznia 2015
Nowość od Łowicza stworzona z myślą o najmłodszych
Do dobrze przyjętej linii premium produktów dżemowych – Łowicz 100% z owoców –...
Czytaj dalej
>>
15 stycznia 2015
Rośnie świadomość polskich konsumentów. Są gotowi płacić drożej za ekologiczną, certyfikowaną żywność
Połowa konsumentów w Polsce ufa markom z rynkowym certyfikatem bardziej niż tym bez oznaczenia...
Czytaj dalej
>>
15 stycznia 2015
Wkrótce otwarcie nowej przetwórni w Poniatowej
Jak podaje "Dziennik Wschodni", grupa producencka Lubsad wybudowała w Poniatowej nowy zakład,...
Czytaj dalej
>>
13 stycznia 2015
Polskie produkty żywnościowe są coraz bardziej rozpoznawalne na międzynarodowych rynkach
– Naszym celem jest, by coraz skuteczniej konkurowały za granicą nie tylko wysoką jakością, ale i...
Czytaj dalej
>>
12 stycznia 2015
Instytut Matki i Dziecka: Dzieci w Polsce jedzą za mało warzyw. Powinniśmy je wprowadzać do diety maluchów już od 4. miesiąca życia
Z badań wynika, że aż 30 proc. dzieci nie ma w swojej codziennej diecie warzyw, które są...
Czytaj dalej
>>
08 stycznia 2015
Hortex przejmuje Ren
Czołowy producent mrożonek i soków podpisał przedwstępną umowę w sprawie zakupu udziałów w firmie...
Czytaj dalej
>>
03 grudnia 2014
Pod kontrolą. Naturalnie!
– Dbamy o higienę i stale kontrolujemy jakość naszej wody oraz jakość warunków w jakich jest...
Czytaj dalej
>>
13 listopada 2014
Wyciśnięte z wytłoków
Gospodarowanie odpadami na świecie dąży do przekształcania jak największych ich ilości do produktów...
Czytaj dalej
>>
05 listopada 2014
Woda jak wino
– Wody zdecydowanie różnią się miedzy sobą. Podobnie jak wina – mówi Agata Berndt PR...
Czytaj dalej
>>
09 września 2014
Mikrofalowe pole do popisu
Obróbka żywności w polu mikrofalowym to przyszłościowa technologia, której wykorzystanie w przemyśle...
Czytaj dalej
>>
30 lipca 2014
S.O.K. 100%
W Skrzyńsku koło Przysuchy, 40 km od Radomia leży jeden z trzech zakładów produkcyjnych firmy Hortex. Jedyny...
Czytaj dalej
>>
16 maja 2014
W walce z mikotoksynami
Skażenie pleśniami oraz ich mikotoksynami surowców i produktów pochodzenia roślinnego i zwierzęcego...
Czytaj dalej
>>
20 marca 2014
Pod ochronną powłoką
Innowacyjne powłoki ochronne otrzymane z polimerów naturalnych (białek, polisacharydów i/lub...
Czytaj dalej
>>
07 marca 2014
Koncentrat sadowniczych tradycji
Zakład przetwórczy „Owoc Łącki” we wsi Olszana, w zagłębiu jabłkowym kojarzonym z sadami,...
Czytaj dalej
>>
07 marca 2014
Duże możliwości małych bakterii octowych
Bakterie kwasu octowego kojarzone są przede wszystkim z octem, który w medycynie ludowej traktowany był jako...
Czytaj dalej
>>
07 marca 2014
Jubileuszowy i owocny
Rok 2013 obfitował w wiele działań KUPS: obchody 20-lecia Stowarzyszenia, promowanie zbilansowanej diety w ramach...
Czytaj dalej
>>
28 lutego 2014
Umiarkowanie dobry rok
Od 2012 roku zauważalna jest zmiana trendu na rynku soków, nektarów i napojów, który po...
Czytaj dalej
>>
17 lutego 2014
Antocyjany na przykładzie aronii. Aspekty technologiczne i zdrowotne
Polifenole to grupa związków wytwarzanych przez rośliny, bardzo zróżnicowana pod względem budowy,...
Czytaj dalej
>>
14 lutego 2014
Jakość aromatu
Jakość aromatu jabłkowego zależy od kilku czynników: klimatu, odmiany, dojrzałości owoców w trakcie...
Czytaj dalej
>>
03 października 2013
Komu sen z oczu spędzają jabłka?
Niegdyś Mieczysław Wojnicki śpiewał sympatyczną piosenkę „Jabłuszko pełne snu”. Nadal można...
Czytaj dalej
>>
<<
1
41
42
43
44
45
46
>>
Czasopismo
Konferencje
Aplikacja
Newsletter
Facebook
ZAMKNIJ X
Strona używa plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z
Polityką Plików Cookies.
OK, AKCEPTUJĘ