Energetyka
Spożywcza
Surowce
Chemia
Pompy
Farmacja
Wod-kan
Kosmetyki
Wyszukaj
Nawigacja
Strona główna
Aktualności
Alkohole
Mleko
Przetwórstwo
UR
Woda i ścieki
Bezpieczny produkt
Reklama
Media plan
Konferencje
Czasopismo
Aplikacja BMP
Zaloguj się
Konferencje
Czasopismo
Aplikacja BMP
Zaloguj się
Partner serwisu
Temat numeru
Zielona Transformacja Zakładu
Polecane artykuły
UMOWA MACHINE AS A SERVICE. Rewolucja na polskim...
Efektywność energetyczna W PNEUMATYCE...
PRZEZ GAZ DO BIOMETANU
Czujniki VEGA monitorują poziom w procesie...
Spis treści
Zobacz numer
Zamów numer
Inne czasopisma
Kierunek Energetyka
Kierunek Spożywczy
Kierunek Surowce
Kierunek Chemia
Kierunek Pompy
Kierunek Farmacja
Kierunek Wod-Kan
Skorzystaj z platformy B2B
Umów spotkanie biznesowe podczas konferencji
Najbliższa konferencja
WEBINARIUM BMP: Jak produkować więcej, tymi samymi zasobami. Poprawa efektywności o 32% i samodzielna firma na bazie case study!
Polecane artykuły
Program
Zapisy na webinar
Zapisz się
Dowiedz się więcej
Kolejne konferencje
XIX Kongres Gospodarki Wodno-Ściekowej
XXII Jesienne Spotkanie Browarników
Partner serwisu
Aktualności
Alkohole
Mleko
Przetwórstwo
UR
Woda i ścieki
Bezpieczny produkt
Reklama
Media plan
Przetwórstwo i napoje
10 sierpnia 2015
Sensory gazów – wskaźniki dojrzałości i świeżości pakowanego produktu
W celu ograniczenia rozwoju mikroorganizmów w produktach spożywczych stosuje się pakowanie w modyfikowanej...
Czytaj dalej
>>
10 sierpnia 2015
Rośnie sprzedaż napojów bezalkoholowych. Najpopularniejsza jest woda, ale najbardziej dochodowe są napoje gazowane
Łączna wartość rynku napojów bezalkoholowych przekroczyła 12 mld zł, a najbardziej wartościową...
Czytaj dalej
>>
06 sierpnia 2015
Gdy brak czasu na owoce i warzywa
Polacy mimo, iż najbardziej lubią świeże owoce i warzywa, to jedzą ich zdecydowanie za mało. Tylko 10% spożywa...
Czytaj dalej
>>
04 sierpnia 2015
Historia metody HHP - utrwalania żywności z użyciem wysokich ciśnień hydrostatycznych
Metoda wysokiego ciśnienia hydrostatycznego od kilkudziesięciu lat stanowi przedmiot zainteresowań naukowców...
Czytaj dalej
>>
04 sierpnia 2015
Trzeci ogólnopolski Wielki Dzień Pszczół 8 sierpnia
Często nie zdajemy sobie sprawy jak wiele produktów zawdzięczamy pszczołowatym. 41% Polaków na co...
Czytaj dalej
>>
03 sierpnia 2015
Najgorzej mają się przetwórcy jabłek oraz producentów mleka
Negatywne tendencje rynkowe odbijają się na kondycji sektora rolno-spożywczego. Przychody większości...
Czytaj dalej
>>
29 lipca 2015
Susza przyczyną problemów rolników i hodowców zwierząt. Trudna sytuacja w Polsce Centralnej
Susza w maju i czerwcu spowodowała, że krajowe plony zbóż w tym sezonie mogą być niższe...
Czytaj dalej
>>
28 lipca 2015
Jak określić pole powierzchni opakowania?
Generalna zasada mówi, że obowiązkowe informacje na temat żywności powinny być zapisane czcionką o...
Czytaj dalej
>>
24 lipca 2015
Pierwszy kartonik z zakrętką w segmencie napojów dla dzieci
Od czerwca 2015 r. nowa linia produktów pod marką Leon firmy Hortex jest dostępna w nowym opakowaniu –...
Czytaj dalej
>>
21 lipca 2015
Wskaźniki temperatury – jeden z typów opakowań inteligentnych
Wskaźniki temperatury, wykorzystując nieodwracalną zmianę barwy, pozwalają określić czy produkt przechowywany...
Czytaj dalej
>>
20 lipca 2015
Rynek produktów ekologicznych w Polsce rośnie w tempie 20 proc.
Polski rynek produktów ekologicznych wyceniany jest na 600-650 mln złotych. Mimo 20-proc. wzrostów jego...
Czytaj dalej
>>
16 lipca 2015
Ministerstwo Rolnictwa pomoże plantatorom czarnej porzeczki
– Zrobimy wszystko co możemy, aby pomóc plantatorom czarnej porzeczki – powiedział podsekretarz...
Czytaj dalej
>>
13 lipca 2015
Polmlek kupuje soki Fortuna
Czołowa firma mleczarska przejmie zakłady i marki, które zostały Agros Novej po transakcji z Maspeksem....
Czytaj dalej
>>
08 lipca 2015
Minimalne przetworzenie, maksymalne kombinacje
Istotą technologii minimalnego przetwarzania jest zastąpienie procesu utrwalania z wykorzystaniem wysokiej...
Czytaj dalej
>>
03 lipca 2015
Podwójna statuetka Golden Arrow dla Tymbarku
W tegorocznym konkursie „Golden Arrow” złote statuetki w kategoriach „Experiental Marketing”...
Czytaj dalej
>>
01 lipca 2015
J.Piechociński: Produkcja cydru rozwiązała częściowo problem polskich sadowników po wprowadzeniu embarga rosyjskiego
Rośnie spożycie cydru w Polsce. W ubiegłym roku konsumenci wypili ponad 9 mln litrów, w 2013 roku...
Czytaj dalej
>>
01 lipca 2015
Mikroorganizmy odpowiedzialne za psucie się soków
Za psucie się soków odpowiedzialne są bakterie oraz drożdże i pleśnie. Wśród nich znajdują się...
Czytaj dalej
>>
01 lipca 2015
Szklane słoiki z metalowymi nakrętkami typu twist-off
W przemyśle owocowo-warzywnych opakowania szklane wykorzystywane są do przechowywania przetworów, soków...
Czytaj dalej
>>
29 czerwca 2015
„Cisowianka. Gotujmy zdrowo – mniej soli” w ogrodzie
W niecodziennych warsztatach kulinarnych wzięły udział związane z akcją „Cisowianka. Gotujmy zdrowo –...
Czytaj dalej
>>
25 czerwca 2015
Ogórek bez tajemnic - 25 informacji na temat zielonego warzywa
Ogórek, ogórek, ogórek, | Zielony ma garniturek | I czapkę i sandały, | Zielony, zielony jest...
Czytaj dalej
>>
<<
1
38
39
40
41
42
43
44
45
46
>>
Czasopismo
Konferencje
Aplikacja
Newsletter
Facebook
ZAMKNIJ X
Strona używa plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z
Polityką Plików Cookies.
OK, AKCEPTUJĘ