Energetyka
Spożywcza
Surowce
Chemia
Pompy
Farmacja
Wod-kan
Kosmetyki
Wyszukaj
Nawigacja
Strona główna
Aktualności
Alkohole
Mleko
Przetwórstwo
UR
Woda i ścieki
Bezpieczny produkt
Reklama
Media plan
Konferencje
Czasopismo
Aplikacja BMP
Zaloguj się
Konferencje
Czasopismo
Aplikacja BMP
Zaloguj się
Partner serwisu
Temat numeru
Fabryka Przyszłości – NOWOCZESNE UR
Polecane artykuły
Czujniki VEGA monitorują poziom w procesie...
Cyberbezpieczeństwo maszyn w przemyśle...
12. cel zrównoważonego rozwoju ODPOWIEDZIALNA...
Jak sprzedawać produkty bardzo podobne do...
Spis treści
Zobacz numer
Zamów numer
Inne czasopisma
Kierunek Energetyka
Kierunek Spożywczy
Kierunek Surowce
Kierunek Chemia
Kierunek Pompy
Kierunek Farmacja
Kierunek Wod-Kan
Skorzystaj z platformy B2B
Umów spotkanie biznesowe podczas konferencji
Najbliższa konferencja
II Kongres Efektywności Energetycznej w Przemyśle Spożywczym
Polecane artykuły
Właściwa eksploatacja...
Andrzej Krótki: Jak...
Zapisz się
Dowiedz się więcej
Kolejne konferencje
Kongres Opakowań i Recyklingu - wyzwania rynku wobec zmian prawa, systemu kaucyjnego i ROP
Partner serwisu
Aktualności
Alkohole
Mleko
Przetwórstwo
UR
Woda i ścieki
Bezpieczny produkt
Reklama
Media plan
Ekologia
27 marca 2024
Jak nie zmarnować jedzenia w święta? Planowanie i ideologia zero waste są na wagę złota
Jak wynika z opracowanego przez Banki Żywności raportu ,,Nie Marnuj Jedzenia 2023” w Polsce marnuje się...
Czytaj dalej
>>
27 marca 2024
Mimo utrudnień na drogach Polacy popierają protesty rolników. Ich postulatom towarzyszy jednak szereg mitów
Rolnicy od miesięcy organizują protesty, których głównym przedmiotem jest Europejski Zielony Ład oraz...
Czytaj dalej
>>
26 marca 2024
Konsumenci podczas zakupów zwracają uwagę na rodzaj miodu
Według badań przeprowadzonych na zlecenie Stowarzyszenia Polskia Izba Miodu przed nadchodzącymi świętami...
Czytaj dalej
>>
26 marca 2024
Opolska fabryka Nutricia z tytułem Lidera Transformacji Energetycznej 2024
Spółka Nutricia Zakłady Produkcyjne, będąca częścią grupy spółek DANONE, otrzymała tytuł Lidera...
Czytaj dalej
>>
26 marca 2024
W obronie polskich jabłek. Apel Związku Sadowników RP
W obliczu rosnących napięć w między dyskontami, Związek Sadowników RP, z prezesem Mirosławem Maliszewskim...
Czytaj dalej
>>
25 marca 2024
Czy muzeum czekolady będzie z czekolady? Zdradzono szczegóły prac nad inwestycją Wedla
Muzeum i fabryka Wedla w Warszawie zostanie otwarte już jesienią 2024 roku. Będzie to jedyne muzeum czekolady o...
Czytaj dalej
>>
22 marca 2024
Światowy Dzień Wody - Przeciwdziałanie suszy jest dla Polaków jednym z priorytetów
Z najnowszego badania zrealizowanego na zlecenie Koalicji „Dbamy o wodę” w związku ze Światowym Dniem...
Czytaj dalej
>>
22 marca 2024
Raport o zmianach w branży spożywczej, handlowej i HoReCa 2023 opublikowany
Stowarzyszenie Otwarte Klatki, we współpracy z Fundacją Alberta Schweitzera, opublikowały Raport o zmianach w...
Czytaj dalej
>>
18 marca 2024
Innowacyjne rozwiązania dla klimatu w Światowym Dniu Recyklingu
Firma Unilver stawia na dalszą redukcję plastiku pierwotnego i wykorzystanie najnowocześniejszych technologii.
Czytaj dalej
>>
18 marca 2024
Światowy Dzień Recyklingu. Podaruj drugie życie swojej kawie!
18 marca obchodzimy Światowy Dzień Recyklingu. To międzynarodowe wydarzenie ma na celu zwiększanie i podtrzymywanie...
Czytaj dalej
>>
18 marca 2024
Wycofywane są jaja z chowu klatkowego. Już co trzecia paczka pochodzi z chowów alternatywnych
Niemal 75 proc. Polaków negatywnie ocenia hodowlę klatkową. Podobny odsetek uważa, że firmy powinny...
Czytaj dalej
>>
28 lutego 2024
Czas na rozsady. Najlepszy sposób na zdrowe i silne rośliny
Rozpoczynając sezon upraw, każdy ogrodnik stoi przed dylematem: bezpośredni siew nasion do gruntu czy też...
Czytaj dalej
>>
21 lutego 2024
Rewolucja w przemyśle spożywczym. Naukowcy z Korei Południowej tworzą "mięsny ryż"
W obliczu globalnych wyzwań związanych z bezpieczeństwem żywnościowym i zmianami klimatycznymi, naukowcy z Yonsei...
Czytaj dalej
>>
21 lutego 2024
Science Based Targets (SBTi) zatwierdza cele klimatyczne Grupy Lorenz
W roku 2022 Grupa Lorenz dołączyła do inicjatywy Science Based Targets (SBTi), stawiając na rozwiązania oparte na...
Czytaj dalej
>>
31 stycznia 2024
Przygotowanie ziemi do sezonu
Ziemia w ogrodzie może być w różnej kondycji po zimie w zależności od warunków pogodowych, jakie...
Czytaj dalej
>>
16 stycznia 2024
Roślinne burgery czy parówki znajdują coraz więcej zwolenników. Ponad połowa Polaków już ich próbowała
Roślinne burgery, kotlety czy parówki plant-based są coraz częściej dostępne na sklepowych półkach,...
Czytaj dalej
>>
09 stycznia 2024
Innowacyjne zastosowanie kawioru molekularnego w gospodarce rolnej
Odpady z produkcji kawioru molekularnego, popularnego w przemyśle cukierniczym, zawierają trudne do utylizacji...
Czytaj dalej
>>
09 stycznia 2024
Dieta roślinna staje się cenowo i ofertowo bardziej dostępna dla polskiego konsumenta
Dieta roślinna, często składająca się z nowinek w postaci zamienników mięsa i nabiału, może być nieco...
Czytaj dalej
>>
08 stycznia 2024
Świeże warzywa z pola na stół z pomocą digitalizacji. Green Holding rośnie w siłę
Drogę prosto z pola, przez fabrykę i półki sklepowe do domów milionów Polaków...
Czytaj dalej
>>
08 stycznia 2024
Zrównoważone rozwiązanie dla rolnictwa i środowiska - biogazownie
W dzisiejszym świecie, gdzie problem odpadów staje się coraz bardziej palący, biogazownie rolnicze pojawiają...
Czytaj dalej
>>
<<
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
>>
Czasopismo
Konferencje
Aplikacja
Newsletter
Facebook
ZAMKNIJ X
Strona używa plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z
Polityką Plików Cookies.
OK, AKCEPTUJĘ