Energetyka
Spożywcza
Surowce
Chemia
Pompy
Farmacja
Wod-kan
Kosmetyki
Wyszukaj
Nawigacja
Strona główna
Aktualności
Alkohole
Mleko
Przetwórstwo
UR
Woda i ścieki
Bezpieczny produkt
Reklama
Media plan
Konferencje
Czasopismo
Aplikacja BMP
Zaloguj się
Konferencje
Czasopismo
Aplikacja BMP
Zaloguj się
Partner serwisu
Temat numeru
Fabryka Przyszłości – NOWOCZESNE UR
Polecane artykuły
Czujniki VEGA monitorują poziom w procesie...
Cyberbezpieczeństwo maszyn w przemyśle...
12. cel zrównoważonego rozwoju ODPOWIEDZIALNA...
Jak sprzedawać produkty bardzo podobne do...
Spis treści
Zobacz numer
Zamów numer
Inne czasopisma
Kierunek Energetyka
Kierunek Spożywczy
Kierunek Surowce
Kierunek Chemia
Kierunek Pompy
Kierunek Farmacja
Kierunek Wod-Kan
Skorzystaj z platformy B2B
Umów spotkanie biznesowe podczas konferencji
Najbliższa konferencja
II Kongres Efektywności Energetycznej w Przemyśle Spożywczym
Polecane artykuły
Właściwa eksploatacja...
Andrzej Krótki: Jak...
Zapisz się
Dowiedz się więcej
Kolejne konferencje
Kongres Opakowań i Recyklingu - wyzwania rynku wobec zmian prawa, systemu kaucyjnego i ROP
Partner serwisu
Aktualności
Alkohole
Mleko
Przetwórstwo
UR
Woda i ścieki
Bezpieczny produkt
Reklama
Media plan
Rynek spożywczy
23 listopada 2023
Dynamiczny rozwój polskiego eksportu żywności
W ciągu pierwszych trzech kwartałów 2023 roku polski sektor rolno-spożywczy odnotował wzrost wartości...
Czytaj dalej
>>
22 listopada 2023
Nestlé świętuje 30 lat w Polsce!
Dokładnie trzy dekady temu Nestlé rozpoczęło działalność w Polsce, wprowadzając na rynek Nesquik oraz...
Czytaj dalej
>>
21 listopada 2023
Akcesja Ukrainy do UE – wyzwania i szanse dla Polskiej branży rolno-spożywczej
Na podstawie komentarza Zarządu Wielkopolskiej Izby Rolniczej.
Czytaj dalej
>>
20 listopada 2023
Susza w Kanale Panamskim może przedłużyć recesję w handu zbożem
Zależność światowego handlu od szlaków transportowych – w tym jednego z dwu kluczowych kanałów...
Czytaj dalej
>>
20 listopada 2023
Rolnictwo węglowe, dofinansowanie na zieloną modernizację gospodarstwa
Różnorodne programy unijne, rządowe jak i prywatne niejednokrotnie są dla rolników nieocenioną...
Czytaj dalej
>>
16 listopada 2023
Kasza w diecie dzieci – wciąż niedoceniany składnik jadłospisu
Jak wynika z sondażu przeprowadzonego w ramach kampanii „Lubię kaszę – kasza na stół, na...
Czytaj dalej
>>
15 listopada 2023
Redukcja emisji CO2 o 47 proc. – Green Holding podsumowuje rezultaty wdrożenia strategii ESG
Green Holding, jeden z liderów produkcji świeżych warzyw zielonych w Polsce, ogłosił pierwszoroczne...
Czytaj dalej
>>
27 października 2023
Rewolucja w jedzeniu: Roślinne zamienniki mięsa coraz częściej wybierane
Do 2040 roku mięso laboratoryjne może stanowić już 35 proc. światowego spożycia mięsa, a roślinne zamienniki...
Czytaj dalej
>>
12 października 2023
Nowe przepisy UE ograniczają azotany i azotyny w żywności
Unia Europejska zdecydowała się obniżyć dopuszczalne poziomy azotanów i azotynów w żywności. To...
Czytaj dalej
>>
09 października 2023
MLEKOVITA: Regionalny ser Bialski z Doliny Krzny podbił poznańską Polagrę.
Podczas tegorocznych targów POLAGRA 22 wyjątkowym produktem marki MLEKOVITA okazał się ser Bialski...
Czytaj dalej
>>
08 maja 2023
Wiele firm pozornie „zazielenia” swoją działalność i strategię. Planowane sankcje mogą ukrócić greenwashing
Greenwashing, czyli pozorowane działania na rzecz środowiska, to domena zarówno globalnych korporacji, jak i...
Czytaj dalej
>>
05 maja 2023
GfK: wiosna przyniosła lekką poprawę nastrojów konsumenckich
Ostatnie miesiące to seria regularnych, choć nieznacznych wahań w nastrojach polskich nabywców....
Czytaj dalej
>>
13 grudnia 2021
Z POWODU PANDEMII WYDAJEMY WIĘCEJ NA ZDROWĄ ŻYWNOŚĆ
Pod wpływem pandemii konsumenci radykalnie zmienili podejście do ochrony zdrowia i prawidłowego odżywiania. Niemal...
Czytaj dalej
>>
10 grudnia 2021
Jak zmieniły się nawyki żywieniowe i styl życia Polaków w czasie pandemii? Raport „Jak odżywiają się Polacy? Kukuła Healthy Food 2021”
Catering dietetyczny Kukuła Healthy Food od dwóch lat prowadzi badania na temat nawyków żywieniowych i...
Czytaj dalej
>>
09 grudnia 2021
W pandemii 28 proc. konsumentów żywności ekologicznej stawia na kiszonki
W pandemii wielu Polaków zaczęło bardziej dbać o zdrowie i kupować produkty spożywcze lepszej jakości. Z...
Czytaj dalej
>>
03 grudnia 2021
COVID-19 przestaje być motywem przewodnim w kampaniach PR. Branża wychodzi z pandemii bardziej kreatywna i elastyczna
– Branża komunikacji marketingowej szybko zaadaptowała się do pandemicznej sytuacji. Wygrywaliśmy...
Czytaj dalej
>>
09 sierpnia 2021
Polacy wracają do zwyczajów sprzed pandemii. Wyhamowanie wzrostu handlu w branży spożywczej w pierwszym półroczu 2021
Po 2020 roku, który znacząco zmienił trendy i koszyki zakupowe, przyszła covidowa odwilż. Polscy konsumenci...
Czytaj dalej
>>
30 lipca 2021
Z POWODU PANDEMII WYDAJEMY WIĘCEJ NA ZDROWĄ ŻYWNOŚĆ
Pod wpływem pandemii konsumenci radykalnie zmienili podejście do ochrony zdrowia i prawidłowego odżywiania. Niemal...
Czytaj dalej
>>
16 lipca 2021
Restauratorzy szykują się na czwartą falę pandemii. Rozwijają dostawy, sklepy internetowe i produkcję naturalnych przetworów
Gastronomia to jedna z branż, w które COVID-19 i kolejne lockdowny uderzyły najmocniej. Choć ruch w lokalach...
Czytaj dalej
>>
18 czerwca 2021
Jak zmieniła nas pandemia?
Czy jesteśmy na progu powrotu do tego, co znamy z czasów sprzed pandemii COVID-19? I czy oby na pewno tego...
Czytaj dalej
>>
<<
1
2
3
4
5
>>
Czasopismo
Konferencje
Aplikacja
Newsletter
Facebook
ZAMKNIJ X
Strona używa plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z
Polityką Plików Cookies.
OK, AKCEPTUJĘ