Energetyka
Spożywcza
Surowce
Chemia
Pompy
Farmacja
Wod-kan
Kosmetyki
Wyszukaj
Nawigacja
Strona główna
Aktualności
Alkohole
Mleko
Przetwórstwo
UR
Woda i ścieki
Bezpieczny produkt
Reklama
Media plan
Konferencje
Czasopismo
Aplikacja BMP
Zaloguj się
Konferencje
Czasopismo
Aplikacja BMP
Zaloguj się
Partner serwisu
Temat numeru
Fabryka Przyszłości – NOWOCZESNE UR
Polecane artykuły
Czujniki VEGA monitorują poziom w procesie...
Cyberbezpieczeństwo maszyn w przemyśle...
12. cel zrównoważonego rozwoju ODPOWIEDZIALNA...
Jak sprzedawać produkty bardzo podobne do...
Spis treści
Zobacz numer
Zamów numer
Inne czasopisma
Kierunek Energetyka
Kierunek Spożywczy
Kierunek Surowce
Kierunek Chemia
Kierunek Pompy
Kierunek Farmacja
Kierunek Wod-Kan
Skorzystaj z platformy B2B
Umów spotkanie biznesowe podczas konferencji
Najbliższa konferencja
II Kongres Efektywności Energetycznej w Przemyśle Spożywczym
Polecane artykuły
Właściwa eksploatacja...
Andrzej Krótki: Jak...
Zapisz się
Dowiedz się więcej
Kolejne konferencje
Kongres Opakowań i Recyklingu - wyzwania rynku wobec zmian prawa, systemu kaucyjnego i ROP
Partner serwisu
Aktualności
Alkohole
Mleko
Przetwórstwo
UR
Woda i ścieki
Bezpieczny produkt
Reklama
Media plan
Rynek spożywczy
16 czerwca 2021
Polacy uwielbiają przekąski. Po jakie produkty sięgamy najczęściej?
Nie od dziś wiadomo, że Polacy uwielbiają przekąski. Sięgamy po nie, by sprawić sobie przyjemność lub poprawić...
Czytaj dalej
>>
14 czerwca 2021
Pandemia zwalnia, HORTEX naturalnie pomaga dalej. Ponad 10 tys. litrów wody trafiło do lekarzy, pielęgniarek i personelu medycznego.
Trzecia fala powoli wygasa, ale Hortex wciąż niesie pomoc potrzebującym. Grupa Hortex naturalnie pomaga dalej. Ponad...
Czytaj dalej
>>
11 czerwca 2021
Nowe badanie: Dieta roślinna łagodzi objawy Covid-19
Zgodnie z wynikami najnowszego badania opublikowanego w czasopiśmie naukowym „BMJ Nutrition, Prevention &...
Czytaj dalej
>>
17 maja 2021
Koronakryzys przekonał konsumentów do bardziej odpowiedzialnej konsumpcji. Na znaczeniu będzie zyskiwać gospodarka współdzielenia
Coraz więcej osób decyduje się na dostęp do dóbr i usług na życzenie zamiast posiadania ich na...
Czytaj dalej
>>
11 maja 2021
Pandemia sprzyja cenom owoców i warzyw. W sklepach jest średnio o 5% taniej niż rok temu
Analiza blisko 6 tys. cen z I kwartału 2020 i 2021 r. wykazała, że warzywa w sklepach potaniały średnio o prawie...
Czytaj dalej
>>
21 kwietnia 2021
Pracownicy sezonowi na 2021 – czy pandemia COVID-19 w tym roku pokrzyżuje zbiory jabłek?
W tym roku, tak jak w 2020, w związku z pandemią, sadowników czekają kolejne wyzwania m.in. możliwy brak...
Czytaj dalej
>>
14 kwietnia 2021
Rok z koronawirusem. Czy Polacy wrócą do formy sprzed pandemii?
Wiosna od zawsze mobilizuje nas do zmiany nawyków żywieniowych i powrotu do aktywności fizycznej, jednak w...
Czytaj dalej
>>
08 kwietnia 2021
W USA zabrakło keczupu. Wszystkiemu winien COVID
W wyniku obostrzeń w USA brakuje keczupu, a popyt na jednorazowe saszetki z keczupem sprawił, że ich cena rośnie....
Czytaj dalej
>>
07 kwietnia 2021
Rolnictwo roślinne bardziej odporne na pandemię
Rolnicy zajmujący się produkcją roślinną w mniejszym stopniu odczuwali negatywny wpływ pandemii na swój...
Czytaj dalej
>>
11 marca 2021
Napoje alkoholowe pod wpływem pandemii
Kategorie alkoholowe, niezmiennie od lat, stanowią największą część koszyka spożywczego kategorii FMCG...
Czytaj dalej
>>
11 marca 2021
Prof. UW Bogdan Góralczyk: Handel z Chinami to ogromne pole do działania dla polskich firm. Nadal nie rozumiemy jednak, jak dużo możemy zyskać
Chińska szczepionka na COVID-19 – o ile Polska zdecydowałaby się na jej zakup – mogłaby być częścią...
Czytaj dalej
>>
09 marca 2021
Czy branża spożywcza jest odporna na COVID-19?
Szacuje się, że przychód w segmencie żywności i napojów osiągnął w 2020 r. wysokość 236,529 mln...
Czytaj dalej
>>
20 sierpnia 2020
Zakład PepsiCo z nową, ultranowoczesną linią produkcyjną
Okres największego lockdown’u został dobrze wykorzystany w wielu zakładach branży spożywczej. Choćby na...
Czytaj dalej
>>
13 lipca 2020
Wpływ pandemii na branżę mleczarską
Spomlek radzi sobie nieźle. Mogę powiedzieć, że jest prawie normalnie, o wiele lepiej, niż myśleliśmy na...
Czytaj dalej
>>
09 lipca 2020
Czy wirus COVID-19 zmienił sposób konsumpcji owoców w Europie?
Gwałtowny wzrost spożycia paczkowanych owoców i warzyw, większe zainteresowanie konsumentów...
Czytaj dalej
>>
02 lipca 2020
Wpływ pandemii na rynek herbaty
Kryzys wywołany skutkami pandemii COVID-19 wpłynął na procesy produkcyjne w najdalszych zakątkach globu. O tym,...
Czytaj dalej
>>
27 maja 2020
Browar PINTA w czasie pandemii
– Z pewnością bardzo pomocna, zwłaszcza dla najmniejszych browarów, które w ogóle nie...
Czytaj dalej
>>
26 maja 2020
Wpływ pandemii na automatyzację łańcucha dostaw
Wybuch pandemii koronawirusa znacząco zmienił rzeczywistość w wielu przedsiębiorstwach na całym świecie....
Czytaj dalej
>>
25 maja 2020
Wpływ pandemii na branżę sokowniczą
Jak w trudnych czasach pandemii radzi sobie branża sokownicza? Odpowiada Barbara Groele, Sekretarz Generalna...
Czytaj dalej
>>
22 maja 2020
Pracownicy tymczasowi papierkiem lakmusowym nastrojów na rynku pracy?
Zgodnie z przewidywaniami, pracownicy tymczasowi zarówno zatrudniani przez agencje pracy, jak i osoby na umowach...
Czytaj dalej
>>
<<
1
2
3
4
5
>>
Czasopismo
Konferencje
Aplikacja
Newsletter
Facebook
ZAMKNIJ X
Strona używa plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z
Polityką Plików Cookies.
OK, AKCEPTUJĘ