Energetyka
Spożywcza
Surowce
Chemia
Pompy
Farmacja
Wod-kan
Kosmetyki
Wyszukaj
Nawigacja
Strona główna
Aktualności
Alkohole
Mleko
Przetwórstwo
UR
Woda i ścieki
Bezpieczny produkt
Reklama
Media plan
Konferencje
Czasopismo
Aplikacja BMP
Zaloguj się
Konferencje
Czasopismo
Aplikacja BMP
Zaloguj się
Partner serwisu
Temat numeru
Fabryka Przyszłości – NOWOCZESNE UR
Polecane artykuły
Czujniki VEGA monitorują poziom w procesie...
Cyberbezpieczeństwo maszyn w przemyśle...
12. cel zrównoważonego rozwoju ODPOWIEDZIALNA...
Jak sprzedawać produkty bardzo podobne do...
Spis treści
Zobacz numer
Zamów numer
Inne czasopisma
Kierunek Energetyka
Kierunek Spożywczy
Kierunek Surowce
Kierunek Chemia
Kierunek Pompy
Kierunek Farmacja
Kierunek Wod-Kan
Skorzystaj z platformy B2B
Umów spotkanie biznesowe podczas konferencji
Najbliższa konferencja
II Kongres Efektywności Energetycznej w Przemyśle Spożywczym
Polecane artykuły
Właściwa eksploatacja...
Andrzej Krótki: Jak...
Zapisz się
Dowiedz się więcej
Kolejne konferencje
Kongres Opakowań i Recyklingu - wyzwania rynku wobec zmian prawa, systemu kaucyjnego i ROP
Partner serwisu
Aktualności
Alkohole
Mleko
Przetwórstwo
UR
Woda i ścieki
Bezpieczny produkt
Reklama
Media plan
Trendy żywnościowe
12 lutego 2020
Ruszyła zbiórka crowdfundingowa na trzecią restaurację z polską kuchnią – SETKA
Tysiąc gości dziennie w jednym lokalu, 4 tys. żeberek i 20 tys. piw serwowanych w ciągu miesiąca oraz niezliczona...
Czytaj dalej
>>
12 lutego 2020
Polacy spożywają coraz więcej cukru. Winne są nie tylko złe nawyki, lecz także praktyki producentów żywności
Coraz więcej osób stara się unikać nadmiaru cukru w diecie poprzez ograniczenie słodzenia herbaty czy kawy. Mimo...
Czytaj dalej
>>
04 lutego 2020
Mięso, ser żółty, ziemniaki… - czyli co i jak jadają Polacy?
Dania tradycyjna, czy egzotyczne? Mięso, czy ryba? Szynka, a może jednak ser żółty? Jakie potrawy najczęściej...
Czytaj dalej
>>
04 lutego 2020
Czym się kierować przy wyborze cateringu dietetycznego
Choroba, alergie i nietolerancje pokarmowe, chęć redukcji masy ciała, ciąża, brak czasu – ile osób, tyle...
Czytaj dalej
>>
21 stycznia 2020
Burger czy sałatka? – Polacy coraz chętniej eliminują mięso z diety
Coraz więcej osób deklaruje rezygnację z mięsa lub znacząco ogranicza jego spożycie – niespełna 12% przyznaje,...
Czytaj dalej
>>
20 stycznia 2020
Dlaczego roślinne mięso jest (jeszcze) takie drogie?
Coraz więcej sklepów wprowadza na półki roślinne alternatywy dla produktów mięsnych, więc coraz częściej mamy...
Czytaj dalej
>>
08 stycznia 2020
Zapowiada się bardzo zdrowy 2020 rok - wyniki „Noworocznego Sondażu Pyszne.pl”
Każdy dzień jest dobry na pozytywne zmiany w życiu, a szczególnie 1 stycznia. „Noworoczny Sondaż Pyszne.pl”...
Czytaj dalej
>>
16 grudnia 2019
Wielka 6 trendów żywieniowych- czyli co i jak będziemy jeść w 2020 roku?
Świadomy konsumpcjonizm po raz kolejny znajdzie się w centrum trendów w przyszłym roku - konsumenci nadal będą...
Czytaj dalej
>>
09 grudnia 2019
Kalendarz warzyw i owoców na jesień i zimę
Owoce i warzywa to bogate źródło witamin i substancji mineralnych, dlatego należy spożywać je do każdego...
Czytaj dalej
>>
05 grudnia 2019
Burgerownie stają się bardziej eko i wprowadzają zamienniki mięsa. Przy produkcji roślinnych burgerów emitowane jest 9 razy mniej dwutlenku węgla niż przy wołowych
Co czwarty Polak od czasu do czasu spożywa roślinne alternatywy mięsa, a 6 proc. robi to regularnie. Za roślinnym...
Czytaj dalej
>>
28 listopada 2019
RAPORT GfK: Gastronomiczna (r)ewolucja w Polsce trwa w najlepsze
Statystyczny Polak, który ukończył 15. rok życia, lokal gastronomiczny odwiedza cztery razy w miesiącu....
Czytaj dalej
>>
26 listopada 2019
Jedzenie w domu, a może danie na wynos – czy Polacy jeszcze gotują?
Niemal 93% Polaków biorących udział w badaniu przeprowadzonym w ramach III edycji kampanii „Warzywa i owoce – na...
Czytaj dalej
>>
07 listopada 2019
Psycholog wyjaśnia, dlaczego nie jemy wystarczającej ilości owoców i warzyw
Jak powszechnie wiadomo, spożywanie owoców i warzyw może w znaczący sposób wpłynąć na poprawę naszego zdrowia....
Czytaj dalej
>>
31 października 2019
5 dobrych powodów, by sięgać po soki i smoothies
Czy wiedziałeś, że szklanka soku lub smoothie (ok. 200 ml) może być jedną z 5 zalecanych porcji warzyw i...
Czytaj dalej
>>
28 października 2019
Eko i wege wciąż na topie. Jak to wygląda online?
Jak komentują warszawscy restauratorzy, niezmienną popularnością cieszy się trend wegetariański, a klienci...
Czytaj dalej
>>
28 października 2019
„Przygotuj się na dobre… warzywa jesienią”, czyli przepis na poprawę humoru
Dieta, której podstawę stanowią warzywa i owoce nie tylko korzystnie wpływa na zdrowie fizyczne, jak wskazują...
Czytaj dalej
>>
28 października 2019
Ukraińcy jedzą tylko 50% zalecanych warzyw i mniej niż 30% owoców
Dorośli Ukraińcy spożywają tylko połowę ilości warzyw, tj. 174 gramów w porównaniu do zalecanych 300 gramów...
Czytaj dalej
>>
25 października 2019
Kuchnia gruzińska podbija serca Polaków
Gruzja – często określana mianem perły Kaukazu, przez wielu uwielbiana za malownicze krajobrazy, wyszukany...
Czytaj dalej
>>
25 października 2019
Superfoods - gdzie znajdziemy cenne dla zdrowia składniki?
Coraz częściej w kontekście odżywiania, diety i kuchni słyszymy o tzw. superfoods. Czym są te wyjątkowe...
Czytaj dalej
>>
24 października 2019
Czy olej w diecie może być zdrowy?
Tłuszcze to niezbędny element naszego żywienia. Mają swój udział w budowaniu błon komórkowych i białej masy w...
Czytaj dalej
>>
<<
1
30
31
32
33
34
35
36
37
38
43
>>
Czasopismo
Konferencje
Aplikacja
Newsletter
Facebook
ZAMKNIJ X
Strona używa plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z
Polityką Plików Cookies.
OK, AKCEPTUJĘ