Energetyka
Spożywcza
Surowce
Chemia
Pompy
Farmacja
Wod-kan
Kosmetyki
Wyszukaj
Nawigacja
Strona główna
Aktualności
Alkohole
Mleko
Przetwórstwo
UR
Woda i ścieki
Bezpieczny produkt
Reklama
Media plan
Konferencje
Czasopismo
Aplikacja BMP
Zaloguj się
Konferencje
Czasopismo
Aplikacja BMP
Zaloguj się
Partner serwisu
Temat numeru
Fabryka Przyszłości – NOWOCZESNE UR
Polecane artykuły
Czujniki VEGA monitorują poziom w procesie...
Cyberbezpieczeństwo maszyn w przemyśle...
12. cel zrównoważonego rozwoju ODPOWIEDZIALNA...
Jak sprzedawać produkty bardzo podobne do...
Spis treści
Zobacz numer
Zamów numer
Inne czasopisma
Kierunek Energetyka
Kierunek Spożywczy
Kierunek Surowce
Kierunek Chemia
Kierunek Pompy
Kierunek Farmacja
Kierunek Wod-Kan
Skorzystaj z platformy B2B
Umów spotkanie biznesowe podczas konferencji
Najbliższa konferencja
II Kongres Efektywności Energetycznej w Przemyśle Spożywczym
Polecane artykuły
Właściwa eksploatacja...
Andrzej Krótki: Jak...
Zapisz się
Dowiedz się więcej
Kolejne konferencje
Kongres Opakowań i Recyklingu - wyzwania rynku wobec zmian prawa, systemu kaucyjnego i ROP
Partner serwisu
Aktualności
Alkohole
Mleko
Przetwórstwo
UR
Woda i ścieki
Bezpieczny produkt
Reklama
Media plan
Trendy żywnościowe
28 maja 2019
5 właściwości zdrowotnych wina bezalkoholowego
Nie od dziś wiadomo, że wino, zwłaszcza czerwone, posiada szereg właściwości prozdrowotnych. Nie każdy jednak...
Czytaj dalej
>>
27 maja 2019
Joanna Kopczyńska, Zastępca Prezesa ds. zarządzania środowiskiem wodnym w PGW WP wystąpiła w ramach sesji poświęconej dyskusji na temat wyzwań i dobrych praktyk związanych z procesem implementacji dyr
Oranżada w szklanej butelce, lody śmietankowe na patyku oraz polskie owoce - to kultowe smaki, które Polacy powyżej...
Czytaj dalej
>>
17 maja 2019
Polski konsument jest słodki
Nasze przywiązanie do spożywania czekolady nie słabnie, a jej produkcja w Polsce z każdym rokiem wzrasta. Jemy...
Czytaj dalej
>>
17 maja 2019
Raport GfK: Polacy szukają nowych smaków – McDonald’s i KFC tracą na popularności – zyskują pizzerie i kuchnia włoska
Według raportu GfK „Rynek gastronomiczny w Polsce 2018” odsetek Polaków odwiedzających punkty gastronomiczne...
Czytaj dalej
>>
15 maja 2019
Polska żywność coraz lepszej jakości. Krajowi konsumenci doceniają regionalne i sezonowe wyroby
Polscy konsumenci w coraz większym stopniu kupują krajową żywność i – jak wynika z badań Ipsos – ponad...
Czytaj dalej
>>
08 maja 2019
MAKRO Polska poszerza asortyment produktów ekologicznych
Sieć hurtowni MAKRO Polska wprowadziła do sprzedaży nowe produkty marki Rioba – herbaty i syropy pochodzące z...
Czytaj dalej
>>
08 maja 2019
Fleksitarianie nadchodzą
43 proc. Polaków deklaruje, że nie je w ogóle lub stara się ograniczać jedzenie mięsa – wynika z raportu[1]...
Czytaj dalej
>>
08 maja 2019
Produkty superfood wciąż niszą na rynku. Ich sprzedaż może wzrosnąć dzięki edukacji konsumentów i przystępnym cenom
Choć produkty typu superfood są coraz bardziej widoczne na półkach polskich sklepów, wciąż stanowią rynkową...
Czytaj dalej
>>
07 maja 2019
Świeżo wyciskane soki królują wśród zdrowych przekąsek
Polacy pokochali bycie fit. Na ulicach coraz częściej zauważamy lokale ze zdrową żywnością, a odwiedzanie ich...
Czytaj dalej
>>
08 kwietnia 2019
70 proc. firm zmniejszyło ilość cukru i soli w swoich produktach spożywczych i napojach
Rośnie liczba konsumentów, którzy, kierując się dobrem swoim i środowiska, wybierają zdrowszy styl życia. Tym...
Czytaj dalej
>>
26 marca 2019
Jak zmienić oblicze kategorii zdrowej żywości?
Aby udało się skutecznie zmienić nawyki żywieniowe potrzebujemy czasu, dużo cierpliwości, ale przede wszystkim...
Czytaj dalej
>>
26 marca 2019
Szkoły gastronomiczne otwierają się na kuchnię roślinną
Warszawa od kilku lat uznawana jest za jedno z najszybciej rozwijających się miast pod kątem popularności kuchni...
Czytaj dalej
>>
21 marca 2019
McDonald’s oferuje wegańską alternatywę dla klasycznych nuggetsów
McDonald’s wprowadził do oferty coś, co z pewnością ucieszy wszystkich wegan – warzywne nuggetsy. Testy nowej...
Czytaj dalej
>>
20 marca 2019
Włoska kuchnia od lat króluje w polskim rankingu ulubionych zagranicznych kuchni
Mięsa, zupy i słodkie wypieki to dania kuchni polskiej, na które są gotowi skusić się Włosi. Polacy za to...
Czytaj dalej
>>
15 marca 2019
Lody o smaku chleba?
Wydaje się, że lodziarze zapadli w sen zimowy? Nic bardziej mylnego. W zaciszu rzemieślniczych wytwórni praca wre...
Czytaj dalej
>>
13 marca 2019
Sok owocowy ma wysoki indeks glikemiczny: PRAWDA CZY FAŁSZ?
Nie wszyscy specjaliści z dziedziny żywienia i zdrowia zalecają swoim pacjentom spożywanie soku owocowego m.in. ze...
Czytaj dalej
>>
13 marca 2019
Słodki smak dzieciństwa, czyli o kształtowaniu dobrego nawyku picia wody u dzieci
Dzieci mają niezwykle chłonne umysły i uwielbiają uczyć się nowych rzeczy. Często podpatrują rodziców i...
Czytaj dalej
>>
13 marca 2019
Produkty wysokotłuszczowe w zbilansowanej diecie. Jak wybierać te najlepsze?
Świadomość znaczenia prawidłowo zbilansowanej diety nieustannie wzrasta. Często jednak pojawiają się...
Czytaj dalej
>>
12 marca 2019
Slow food - czy ten trend utrzyma się w Polsce?
Slow food to trend mający nam uświadomić, że celebracja posiłków i mądre dobieranie składników do ich...
Czytaj dalej
>>
11 marca 2019
DuPont przedstawia nowe roślinne nuggetsy proteinowe
W odpowiedzi na trzy rozwijające się trendy w przemyśle spożywczym i napojów, kładące nacisk na żywność...
Czytaj dalej
>>
<<
1
33
34
35
36
37
38
39
40
41
43
>>
Czasopismo
Konferencje
Aplikacja
Newsletter
Facebook
ZAMKNIJ X
Strona używa plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z
Polityką Plików Cookies.
OK, AKCEPTUJĘ