Energetyka
Spożywcza
Surowce
Chemia
Pompy
Farmacja
Wod-kan
Kosmetyki
Wyszukaj
Nawigacja
Strona główna
Aktualności
Alkohole
Mleko
Przetwórstwo
UR
Woda i ścieki
Bezpieczny produkt
Reklama
Media plan
Konferencje
Czasopismo
Aplikacja BMP
Zaloguj się
Konferencje
Czasopismo
Aplikacja BMP
Zaloguj się
Partner serwisu
Temat numeru
Fabryka Przyszłości – NOWOCZESNE UR
Polecane artykuły
Czujniki VEGA monitorują poziom w procesie...
Cyberbezpieczeństwo maszyn w przemyśle...
12. cel zrównoważonego rozwoju ODPOWIEDZIALNA...
Jak sprzedawać produkty bardzo podobne do...
Spis treści
Zobacz numer
Zamów numer
Inne czasopisma
Kierunek Energetyka
Kierunek Spożywczy
Kierunek Surowce
Kierunek Chemia
Kierunek Pompy
Kierunek Farmacja
Kierunek Wod-Kan
Skorzystaj z platformy B2B
Umów spotkanie biznesowe podczas konferencji
Najbliższa konferencja
II Kongres Efektywności Energetycznej w Przemyśle Spożywczym
Polecane artykuły
Właściwa eksploatacja...
Andrzej Krótki: Jak...
Zapisz się
Dowiedz się więcej
Kolejne konferencje
Kongres Opakowań i Recyklingu - wyzwania rynku wobec zmian prawa, systemu kaucyjnego i ROP
Partner serwisu
Aktualności
Alkohole
Mleko
Przetwórstwo
UR
Woda i ścieki
Bezpieczny produkt
Reklama
Media plan
Trendy żywnościowe
17 października 2018
Przekąski z białkiem coraz popularniejsze
O tym, że białko dodaje energii i wspomaga organizm w walce tłuszczem wiedzą dziś nie tylko kulturyści. Dlatego...
Czytaj dalej
>>
17 października 2018
Nie marnuj jedzenia, myśl ekologicznie
Polacy, mimo niełatwego i wstydliwego tematu coraz odważniej przyznają, że zdarza im się marnować żywność....
Czytaj dalej
>>
12 października 2018
Eko zamiast chemii w jadłospisie
Obliczono, że w latach 90. XX wieku z pożywieniem zjadaliśmy 2 kg „chemii” rocznie. Szacuje się, że obecnie z...
Czytaj dalej
>>
10 października 2018
Dlaczego warto postawić na ekologiczne produkty spożywcze?
Żywność ekologiczna to trend, który zdobywa coraz większą popularność. Spośród wszystkich dostępnych na...
Czytaj dalej
>>
09 października 2018
Czego jeszcze nie wiesz o soku pomidorowym?
Pomidory charakteryzują się wysoką zawartością substancji odżywczych. Wraz z końcem sezonu letniego, kiedy ich...
Czytaj dalej
>>
08 października 2018
Rośnie globalne zapotrzebowanie na żywność. Przyszłością ogrody w miastach czy alternatywne źródła białka
Do 2050 roku rolnictwo będzie musiało zaspokoić potrzeby żywieniowe 9,7 mld osób. To wyzwanie, szczególnie że...
Czytaj dalej
>>
04 października 2018
Rynek zdrowej żywności rośnie – konsumenci chcą ekologicznych produktów
Świadomość konsumencka w Polsce stale rośnie. Coraz częściej zwraca się uwagę na zdrowy tryb życia. Kampanie,...
Czytaj dalej
>>
03 października 2018
Duży wzrost sprzedaży kawy “parzonej” na zimno
Cold brew, kawa “parzona” na zimno zanotowała tego lata kolejne rekordowe wzrosty. Opublikowany w lipcu raport...
Czytaj dalej
>>
03 października 2018
Zdrowe przekąski na chłodne dni
Chcesz odżywiać się zdrowo i bezpiecznie? Masz dziecko na specjalnej diecie? Troszczysz się o środowisko...
Czytaj dalej
>>
01 października 2018
Trendy bio i gluten free robią szybkie postępy w Europie
Na dojrzałych rynkach krajów zachodniej Europy trudno dopatrywać się rewolucyjnych zmian wolumenów czy wartości...
Czytaj dalej
>>
27 września 2018
Jest zapotrzebowanie na nowe kawiarnie
90 proc. Polaków nie wyobraża sobie dnia bez filiżanki kawy. Coraz częściej jej picie traktujemy jak rytuał,...
Czytaj dalej
>>
27 września 2018
O produkcji wysokiej jakości żywności na Radzie Ministrów UE
Podczas posiedzenia nieformalnej Rady Ministrów Rolnictwa UE w dniach 24-25 września 2018 r. w Wiedniu ministrowie...
Czytaj dalej
>>
27 września 2018
Jak być wege i przetrwać. Diety roślinne pod lupą specjalisty
Jakiś czas temu amerykański portal Happy Cow uznał Warszawę za trzecie po Berlinie i L.A. miasto najbardziej...
Czytaj dalej
>>
27 września 2018
Co Polacy jedli 100 lat temu?
Z okazji 100. rocznicy odzyskania przez Polskę niepodległości, warto poznać korzenie polskiej kuchni, jej swoiste...
Czytaj dalej
>>
27 września 2018
Świadome żywienie kluczem do sukcesu
W przeciągu całego życia zjadamy około 70 ton pożywienia. Sposób w jaki jemy jest dużo ważniejszy niż to, co...
Czytaj dalej
>>
26 września 2018
Czysta Etykieta. Wybieraj produkty z dobrym składem
Kupując produkty spożywcze coraz częściej szukamy żywności, która nie jest przetworzona i posiada jak...
Czytaj dalej
>>
26 września 2018
Pierwszy w Warszawie w pełni roślinny i ekologiczny catering
Już po raz drugi z rzędu Warszawa znalazła się na szczytach rankingu najbardziej przyjaznych weganom miejsc na...
Czytaj dalej
>>
25 września 2018
Kawiarnie sieciowe wprowadzają więcej opcji roślinnych
Eksperci kampanii RoślinnieJemy sprawdzili dostępność opcji roślinnych w największych kawiarniach sieciowych....
Czytaj dalej
>>
20 września 2018
Rośliny włókniste i zielarskie w innowacyjnej gospodarce
− Dzisiejsza konferencja pokazuje jak wiele Instytut Włókien Naturalnych i Roślin Zielarskich osiągnął przez...
Czytaj dalej
>>
20 września 2018
Coraz więcej restauracji rezygnuje z jaj klatkowych
Niemal 60 restauracji, knajp i barów szybkiej obsługi na terenie całej Polski przyłączyło się do światowego...
Czytaj dalej
>>
<<
1
35
36
37
38
39
40
41
42
43
>>
Czasopismo
Konferencje
Aplikacja
Newsletter
Facebook
ZAMKNIJ X
Strona używa plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z
Polityką Plików Cookies.
OK, AKCEPTUJĘ