Energetyka
Spożywcza
Surowce
Chemia
Pompy
Farmacja
Wod-kan
Kosmetyki
Wyszukaj
Nawigacja
Strona główna
Aktualności
Alkohole
Mleko
Przetwórstwo
UR
Woda i ścieki
Bezpieczny produkt
Reklama
Media plan
Konferencje
Czasopismo
Aplikacja BMP
Zaloguj się
Konferencje
Czasopismo
Aplikacja BMP
Zaloguj się
Partner serwisu
Temat numeru
Fabryka Przyszłości – NOWOCZESNE UR
Polecane artykuły
Czujniki VEGA monitorują poziom w procesie...
Cyberbezpieczeństwo maszyn w przemyśle...
12. cel zrównoważonego rozwoju ODPOWIEDZIALNA...
Jak sprzedawać produkty bardzo podobne do...
Spis treści
Zobacz numer
Zamów numer
Inne czasopisma
Kierunek Energetyka
Kierunek Spożywczy
Kierunek Surowce
Kierunek Chemia
Kierunek Pompy
Kierunek Farmacja
Kierunek Wod-Kan
Skorzystaj z platformy B2B
Umów spotkanie biznesowe podczas konferencji
Najbliższa konferencja
II Kongres Efektywności Energetycznej w Przemyśle Spożywczym
Polecane artykuły
Właściwa eksploatacja...
Andrzej Krótki: Jak...
Zapisz się
Dowiedz się więcej
Kolejne konferencje
Kongres Opakowań i Recyklingu - wyzwania rynku wobec zmian prawa, systemu kaucyjnego i ROP
Partner serwisu
Aktualności
Alkohole
Mleko
Przetwórstwo
UR
Woda i ścieki
Bezpieczny produkt
Reklama
Media plan
Artykuły z czasopisma
07 stycznia 2016
Z wizytą w centrali Hoop w Kutnie: Ciągle coś się zmienia
Prace budowlane widać z daleka. Trwa rozbudowa centrali Hoop w Kutnie, po której zakład podwoi swoją...
Czytaj dalej
>>
28 grudnia 2015
Kufel niezgody
Stale rośnie zainteresowanie konsumentów żywnością wysokiej jakości, ale rosną również oczekiwania...
Czytaj dalej
>>
21 grudnia 2015
Czy membrany dadzą radę?
Od wielu lat dużym zainteresowaniem w procesie oczyszczania ścieków i uzdatniania wody cieszą się...
Czytaj dalej
>>
16 grudnia 2015
Prezes DMG Polska: Kreujemy zmiany na rynku piwa
– Nie tylko odczuwamy zmiany na rynku piwa, ale też je kreujemy. Wymyślamy produkty, których browary...
Czytaj dalej
>>
27 listopada 2015
Prezes OSM Czarnków: Powinniśmy rozdać karty, a nie je sobie zabierać
– Być może jest zbyt wiele zakładów. Likwidując jednak część mleczarni, zlikwidujemy miejsca pracy....
Czytaj dalej
>>
18 listopada 2015
Z wizytą w SM Spomlek Chojnice - jak dzień do nocy
W chojnickim oddziale SM Spomlek działa już nowoczesna linia do produkcji sera. W zakładzie przebudowano ponadto...
Czytaj dalej
>>
13 listopada 2015
Mikro, ultra, nano…
Do doczyszczania wody stosowanej w przemyśle spożywczym z powodzeniem stosowane są procesy filtracji na membranach....
Czytaj dalej
>>
09 listopada 2015
Z wizytą w Browarze Witnica - pomysły, eksperymenty i nowe smaki
Kąpielowe, czekoladowe, wiśniowe, IPA… Skąd czerpią inspiracje na nowe piwa w tym jedynym w...
Czytaj dalej
>>
06 listopada 2015
DanoNOWE inspiracje
Przemysł spożywczy szuka inspiracji. W zakresie efektywności wytwarzania może je znaleźć w firmie Danone,...
Czytaj dalej
>>
06 listopada 2015
Wygotować
W zakładach przemysłu spożywczego do produkcji wykorzystywana jest chlorowana woda wodociągowa. Jednak stosowane do...
Czytaj dalej
>>
22 października 2015
Jakość. Trwałość. Aktywność
W nowoczesnym przetwórstwie żywności niezbędne jest określenie miary dostępności wody w środowisku. Stan...
Czytaj dalej
>>
22 października 2015
Czy to koniec recesji?
W ciągu ostatnich dziesięciu lat udział Polski w światowej produkcji szyszek zmniejszył się z 3,7 do 2,2%....
Czytaj dalej
>>
21 października 2015
Piwo z kanału
Jednym z najobraźliwszych określeń dotyczących piwa jest stwierdzenie: „postanowiłem nie pić/wypić się...
Czytaj dalej
>>
15 października 2015
Producencie, nie bądź BURAK…
…i zwróć uwagę na bezpieczeństwo mikrobiologiczne niepasteryzowanego soku z buraka ćwikłowego. Ze...
Czytaj dalej
>>
15 października 2015
Dżdżownice na etacie
Jest to relatywnie nowe rozwiązanie dla oczyszczania ścieków przemysłowych, ale z uwagi na liczne korzyści...
Czytaj dalej
>>
29 września 2015
Wielu starało się o naszą rękę
Dwa lata temu Okręgowa Spółdzielnia Mleczarska w Chojnicach połączyła się ze Spółdzielczą...
Czytaj dalej
>>
16 września 2015
Zastępca tłuszczu
Tłuszcz pełni ważne funkcje tj. poprawia strukturę produktów, jest nośnikiem witamin i niezbędnych...
Czytaj dalej
>>
04 września 2015
Świeże, dojrzałe i w odpowiedniej temperaturze
Tradycyjne opakowania obecnie już nie wystarczą. Coraz częściej dostępne są nowe rozwiązania, takie jak...
Czytaj dalej
>>
27 sierpnia 2015
Kefir na egzaminie
Kefir jest tradycyjnym napojem mlecznym rozpowszechnionym na całym świecie. Główną mikroflorę...
Czytaj dalej
>>
27 sierpnia 2015
Harmonia w wymaganiach
O jakości i bezpieczeństwie produktów spożywczych decydują przede wszystkim parametry mikrobiologiczne....
Czytaj dalej
>>
<<
1
6
7
8
9
10
11
12
13
14
16
>>
Czasopismo
Konferencje
Aplikacja
Newsletter
Facebook
ZAMKNIJ X
Strona używa plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z
Polityką Plików Cookies.
OK, AKCEPTUJĘ