Energetyka
Spożywcza
Surowce
Chemia
Pompy
Farmacja
Wod-kan
Kosmetyki
Wyszukaj
Nawigacja
Strona główna
Aktualności
Alkohole
Mleko
Przetwórstwo
UR
Woda i ścieki
Bezpieczny produkt
Reklama
Media plan
Konferencje
Czasopismo
Aplikacja BMP
Zaloguj się
Konferencje
Czasopismo
Aplikacja BMP
Zaloguj się
Partner serwisu
Temat numeru
Fabryka Przyszłości – NOWOCZESNE UR
Polecane artykuły
Czujniki VEGA monitorują poziom w procesie...
Cyberbezpieczeństwo maszyn w przemyśle...
12. cel zrównoważonego rozwoju ODPOWIEDZIALNA...
Jak sprzedawać produkty bardzo podobne do...
Spis treści
Zobacz numer
Zamów numer
Inne czasopisma
Kierunek Energetyka
Kierunek Spożywczy
Kierunek Surowce
Kierunek Chemia
Kierunek Pompy
Kierunek Farmacja
Kierunek Wod-Kan
Skorzystaj z platformy B2B
Umów spotkanie biznesowe podczas konferencji
Najbliższa konferencja
II Kongres Efektywności Energetycznej w Przemyśle Spożywczym
Polecane artykuły
Właściwa eksploatacja...
Andrzej Krótki: Jak...
Zapisz się
Dowiedz się więcej
Kolejne konferencje
Kongres Opakowań i Recyklingu - wyzwania rynku wobec zmian prawa, systemu kaucyjnego i ROP
Partner serwisu
Aktualności
Alkohole
Mleko
Przetwórstwo
UR
Woda i ścieki
Bezpieczny produkt
Reklama
Media plan
Artykuły z czasopisma
05 grudnia 2016
Określenie możliwości wykorzystania osadów z oczyszczalni ścieków mleczarskich jako dodatkowy substrat w biogazowni rolniczej
Definicja biogazu rolniczego wyklucza stosowanie produktów pochodzących z oczyszczalni ścieków. Z tego...
Czytaj dalej
>>
29 listopada 2016
O gospodarce ściekowej w OSM Sierpc
Okręgowa Spółdzielnia Mleczarska w Sierpcu skupuje rocznie ponad 180 mln litrów mleka. Funkcjonuje tam...
Czytaj dalej
>>
29 listopada 2016
Jak wykryć zafałszowane mleko?
Dodawanie wody do mleka surowego jest niedopuszczalne. Rozwodnione mleko traktowane jest jako surowiec o zafałszowanym...
Czytaj dalej
>>
22 listopada 2016
Bezpieczeństwo mikrobiologiczne soków niepasteryzowanych
Niepasteryzowane soki jednodniowe są coraz bardziej popularne wśród konsumentów. Ich produkcja to...
Czytaj dalej
>>
17 listopada 2016
Wywiad z prezesem SM Gostyń: Ciąć i inwestować
– Dziś często konkuruje się ceną. Kto więc nie będzie patrzył na to, żeby zmniejszać koszty, nie poradzi...
Czytaj dalej
>>
31 października 2016
Więcej proszku. Mniej kosztów – z wizytą w SM w Gostyniu
Przez ponad 15 lat Spółdzielnia Mleczarska w Gostyniu wysyłała do Chorwacji mleko zagęszczone luzem w...
Czytaj dalej
>>
27 października 2016
HPCD - utrwalanie metodą ditlenku węgla w podwyższonym ciśnieniu
Utrwalanie żywności z zastosowaniem ciśnień cieszy się dużym zainteresowaniem. Jedną z metod jest ta z...
Czytaj dalej
>>
27 października 2016
Jak zakorkować bez korka? Alternatywne zamknięcia butelek z winem
Od stuleci butelki z winem zamykano wyłącznie korkami naturalnymi z kory dębu korkowego. Jednak wraz z postępem...
Czytaj dalej
>>
27 października 2016
Żelazne normy stężenia, czyli o odżelazianiu wody wykorzystywanej w przemyśle spożywczym
Polski przemysł spożywczy uzależniony jest od dostępu do wód podziemnych. Te z kolei w ponad 70 % posiadają...
Czytaj dalej
>>
14 października 2016
Skumulowani – wywiad z Marią Czwojdrak, prezesem zarządu ŚSM Jana
W Średzkiej Spółdzielni Mleczarskiej Jana trwają intensywne prace inwestycyjne. Dotychczasowe moce...
Czytaj dalej
>>
11 października 2016
Z mlekiem w proszku w świat
Produkcja mleka w proszku należy do ważnych kierunków rozwoju mleczarstwa. Znalazło ono zastosowanie w wielu...
Czytaj dalej
>>
11 października 2016
Odzysk piwa z gęstwy drożdżowej przy użyciu filtracji membranowej
Wzrost produktywności w procesie wytwarzania piwa, a także wymagania dotyczące ograniczenia produktów...
Czytaj dalej
>>
05 października 2016
Z żurawiną dłuższe życie (produktu)
Na przestrzeni ostatnich lat zaobserwować można wśród konsumentów wzrost zainteresowania naturalną...
Czytaj dalej
>>
28 września 2016
Kilka strzałów w dziesiątkę – wywiad z Jackiem Jantoniem
– Nowe kategorie produktów, które w ciągu ostatnich 25 lat pojawiały się na rynku, często...
Czytaj dalej
>>
09 sierpnia 2016
O monitorowaniu jakości wyrobów proszkowanych w SM Spomlek
Dział proszkowni w SM Spomlek zajmuje się głównie produkcją koncentratu białek serwatkowych WPC 80 i...
Czytaj dalej
>>
05 sierpnia 2016
Rozwiązania (jak) z Marsa - z wizytą na nowej oczyszczalni Mars Polska
Realizowana przez firmę MARS strategia przewiduje m.in. zmniejszenie zużycia wody oraz całkowite zaprzestanie...
Czytaj dalej
>>
28 lipca 2016
Prezes Carlsberg Polska: Wszyscy jesteśmy odpowiedzialni za budowanie kategorii piwa [OBSZERNY WYWIAD]
– Jako średniej wielkości producent postrzegamy małe browary jako sprzymierzeńców w budowaniu...
Czytaj dalej
>>
19 lipca 2016
Luminometria w przemyśle spożywczym
Konsumenci preferują produkty bez konserwantów, ale z przedłużoną trwałością. Wymaga to doskonalenia...
Czytaj dalej
>>
01 lipca 2016
Czarny bez – chwast, a może jednak roślina lecznicza?
Rośnie zainteresowanie bzem czarnym. W niektórych krajach Europy jest on uprawiany na plantacjach. W Polsce...
Czytaj dalej
>>
09 czerwca 2016
Prezes Kujawskiej Spółdzielni Mleczarskiej: Znaleźliśmy swoją niszę [OBSZERNY WYWIAD]
„Hitem” Kujawskiej Spółdzielni Mleczarskiej są wytwarzane ręcznie twarogi. –Dzięki nowej,...
Czytaj dalej
>>
<<
1
4
5
6
7
8
9
10
11
12
16
>>
Czasopismo
Konferencje
Aplikacja
Newsletter
Facebook
ZAMKNIJ X
Strona używa plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z
Polityką Plików Cookies.
OK, AKCEPTUJĘ