Energetyka
Spożywcza
Surowce
Chemia
Pompy
Farmacja
Wod-kan
Kosmetyki
Wyszukaj
Nawigacja
Strona główna
Aktualności
Alkohole
Mleko
Przetwórstwo
UR
Woda i ścieki
Bezpieczny produkt
Reklama
Media plan
Konferencje
Czasopismo
Aplikacja BMP
Zaloguj się
Konferencje
Czasopismo
Aplikacja BMP
Zaloguj się
Partner serwisu
Temat numeru
Fabryka Przyszłości – NOWOCZESNE UR
Polecane artykuły
Czujniki VEGA monitorują poziom w procesie...
Cyberbezpieczeństwo maszyn w przemyśle...
12. cel zrównoważonego rozwoju ODPOWIEDZIALNA...
Jak sprzedawać produkty bardzo podobne do...
Spis treści
Zobacz numer
Zamów numer
Inne czasopisma
Kierunek Energetyka
Kierunek Spożywczy
Kierunek Surowce
Kierunek Chemia
Kierunek Pompy
Kierunek Farmacja
Kierunek Wod-Kan
Skorzystaj z platformy B2B
Umów spotkanie biznesowe podczas konferencji
Najbliższa konferencja
II Kongres Efektywności Energetycznej w Przemyśle Spożywczym
Polecane artykuły
Właściwa eksploatacja...
Andrzej Krótki: Jak...
Zapisz się
Dowiedz się więcej
Kolejne konferencje
Kongres Opakowań i Recyklingu - wyzwania rynku wobec zmian prawa, systemu kaucyjnego i ROP
Partner serwisu
Aktualności
Alkohole
Mleko
Przetwórstwo
UR
Woda i ścieki
Bezpieczny produkt
Reklama
Media plan
Artykuły z czasopisma
24 stycznia 2018
Jakość wody a system HACCP
Woda jest najczęściej wykorzystywanym surowcem w przemyśle spożywczym, dlatego jej jakość wpływa istotnie na...
Czytaj dalej
>>
10 stycznia 2018
Dmuchawa śrubowa Atlas Cop-co ZS 55 VSD w oczyszczalni ścieków
Jeden z cenionych klientów firmy - oczyszczalnia ścieków, poszukując energooszczędnych rozwiązań z zakresu...
Czytaj dalej
>>
03 stycznia 2018
Piwo się broni. Mikroflora też, czyli o zagrożeniach mikrobiologicznych w browarnictwie
Piwo w znacznym stopniu samo broni się przed rozwojem infekcji. Jego właściwości stwarzają trudne warunki dla...
Czytaj dalej
>>
04 grudnia 2017
Quo vadis branżo spożywcza?
12 grudnia 2011 roku weszło w życie rozporządzenie 1169/2011 w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat...
Czytaj dalej
>>
01 grudnia 2017
Nie chodziło tylko o wydajność
FRoSTA zakończyła rozbudowę fabryki w Bydgoszczy. Rozbudowano przestrzenie magazynowe i uruchomiono nowoczesną...
Czytaj dalej
>>
01 grudnia 2017
Unieszkodliwianie osadów ściekowych z OSM Sierpc przed i po modernizacji
Znormalizowane zasady w UE spowodowały zmianę podejścia do tematu osadów ściekowych. Instalacja pracująca od...
Czytaj dalej
>>
01 grudnia 2017
Wykonuj badania, zyskuj przewagę
Producenci żywności wprowadzają wyjątkowe smaki i atrakcyjne opakowania. Tymczasem coraz większego znaczenia...
Czytaj dalej
>>
30 listopada 2017
Nowoczesne przetwórstwo mleka koziego
Większość konsumentów ceni mleko kozie za specyficzny smak i zapach. Przetwórcy z kolei wiedzą, że jest ono...
Czytaj dalej
>>
30 listopada 2017
Porzucą GMO, dostaną PLN
Polskie gospodarstwa mogą jeszcze przez ponad rok karmić zwierzęta żywnością zawierającą GMO. Mimo to...
Czytaj dalej
>>
30 listopada 2017
Czy ufamy producentom żywności?
W dobie globalizacji oraz różnego rodzaju zagrożeń, priorytetem dla 7 mld mieszkańców naszej planety jest...
Czytaj dalej
>>
29 listopada 2017
HPC – niedoceniany wskaźnik w mikrobiologii wody
Wraz z rozwojem metod i technik umożliwiających kontrolę specyficznej mikroflory HPC zaczęło spełniać funkcje...
Czytaj dalej
>>
29 listopada 2017
Deklaracje zgodności dla materiałów i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością
Materiałom i wyrobom przeznaczonym do kontaktu z żywnością musi towarzyszyć deklaracja zgodności. Jej celem jest...
Czytaj dalej
>>
21 listopada 2017
Technologie uzdatniania wody używanej w przemyśle spożywczym
Właściwa eksploatacja urządzeń technologicznych wymaga zwrócenia szczególnej uwagi na problemy związane ze...
Czytaj dalej
>>
21 listopada 2017
Mleko (nie) zawsze jest białe, czyli o tym jak białka zmieniają barwę mleka
Jogurt w porównaniu do mleka, z którego został wytworzony, ma o 16% większą wartość indeksu oddalenia od bieli....
Czytaj dalej
>>
20 listopada 2017
Potrafimy warzyć piwne specjalności
Duże browary reagują na zmiany na rynku i dostosowują się do klienta, który coraz częściej poszukuje nowych...
Czytaj dalej
>>
17 listopada 2017
Woda biologicznie stabilna
Przy dzisiejszym rozwoju techniki istnieje wiele metod uzdatniania i dezynfekcji wody, dzięki którym osiąga ona...
Czytaj dalej
>>
10 listopada 2017
Hodowane na ściekach. Wykorzystanie ścieków mleczarskich w produkcji biomasy mikroglonów olejowych na cele biopaliwowe
Perspektywicznym źródłem biomasy i alternatywą dla typowych roślin energetycznych mogą okazać się mikroglony....
Czytaj dalej
>>
09 listopada 2017
Weźmy sprawy w swoje ręce!
– Na rynku funkcjonują, ba mają się całkiem dobrze, produkty, które trudno nazwać piwem. Są to żółte,...
Czytaj dalej
>>
03 listopada 2017
Nowe Prawo wodne - Czy oznacza wydatki dla przemysłu spożywczego?
Wejście w życie nowego Prawa wodnego 1 stycznia 2018 r. jest już przesądzone. wbrew pozorom nowe regulacje wpłyną...
Czytaj dalej
>>
24 października 2017
Całość jest „WOW”
– Tego nikt w Polsce wcześniej nie wykonywał, więc nie można było po prostu zapytać: „jak to się robi?”. O...
Czytaj dalej
>>
<<
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
16
>>
Czasopismo
Konferencje
Aplikacja
Newsletter
Facebook
ZAMKNIJ X
Strona używa plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z
Polityką Plików Cookies.
OK, AKCEPTUJĘ