Energetyka
Spożywcza
Surowce
Chemia
Pompy
Farmacja
Wod-kan
Kosmetyki
Wyszukaj
Nawigacja
Strona główna
Aktualności
Alkohole
Mleko
Przetwórstwo
UR
Woda i ścieki
Bezpieczny produkt
Reklama
Media plan
Konferencje
Czasopismo
Aplikacja BMP
Zaloguj się
Konferencje
Czasopismo
Aplikacja BMP
Zaloguj się
Partner serwisu
Temat numeru
Fabryka Przyszłości – NOWOCZESNE UR
Polecane artykuły
Czujniki VEGA monitorują poziom w procesie...
Cyberbezpieczeństwo maszyn w przemyśle...
12. cel zrównoważonego rozwoju ODPOWIEDZIALNA...
Jak sprzedawać produkty bardzo podobne do...
Spis treści
Zobacz numer
Zamów numer
Inne czasopisma
Kierunek Energetyka
Kierunek Spożywczy
Kierunek Surowce
Kierunek Chemia
Kierunek Pompy
Kierunek Farmacja
Kierunek Wod-Kan
Skorzystaj z platformy B2B
Umów spotkanie biznesowe podczas konferencji
Najbliższa konferencja
II Kongres Efektywności Energetycznej w Przemyśle Spożywczym
Polecane artykuły
Właściwa eksploatacja...
Andrzej Krótki: Jak...
Zapisz się
Dowiedz się więcej
Kolejne konferencje
Kongres Opakowań i Recyklingu - wyzwania rynku wobec zmian prawa, systemu kaucyjnego i ROP
Partner serwisu
Aktualności
Alkohole
Mleko
Przetwórstwo
UR
Woda i ścieki
Bezpieczny produkt
Reklama
Media plan
Artykuły z czasopisma
09 grudnia 2022
Piwo ekologiczne w Polsce okiem Inspektora
Do niedawna większość piw ekologicznych dostępnych w Polsce stanowiły te zagraniczne. W ciągu ostatnich lat na...
Czytaj dalej
>>
14 listopada 2022
Bakterie fermentacji mlekowej w produkcji piwa
Bakterie fermentacji mlekowej towarzyszą browarnikom od stuleci. Te mikroorganizmy potrafią być utrapieniem w...
Czytaj dalej
>>
07 listopada 2022
Sądy po stronie browarów
Przez lata Inspekcja Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych (IJHARS) wypracowała konsekwentne...
Czytaj dalej
>>
04 listopada 2022
AUDYT WEWNĘTRZNY - skuteczne narzędzie doskonalenia systemu zarządzania w labratorium badawczym
Warto, by zakłady spożywcze dysponujące własnym laboratorium znały zasady dotyczące planowania audytów...
Czytaj dalej
>>
08 sierpnia 2022
Nowoczesne technologie w przetwórstwie i analizie żywności
Wydarzenia ostatniej dekady położyły ogromny nacisk na jakość i bezpieczeństwo produkowanej żywności. Branża...
Czytaj dalej
>>
05 sierpnia 2022
Produkt źle oznakowany PRODUKTEM NIEBEZPIECZNYM?
Oznakowanie produktu spożywczego jest czymś, co jako konsumenci przyjmujemy za pewnik. Dane na etykietach są niejako...
Czytaj dalej
>>
01 sierpnia 2022
Green claims – czym są i jak je stosować w zgodzie z przepisami?
Żyjemy w czasach coraz większej świadomości wpływu, jaki działalność człowieka, a w szczególności ta...
Czytaj dalej
>>
11 stycznia 2022
Elektronizacja w zakresie podatku akcyzowego
Rok 2021 stoi pod znakiem szybko postępującej elektronizacji w zakresie podatku akcyzowego. Kierunek należy uznać...
Czytaj dalej
>>
27 października 2021
Jak odzyskać kilkadziesiąt godzin w miesiącu?
Lean management, czyli tzw. szczupłe zarządzanie, wykorzystuje metodę TPM do optymalizacji procesów w firmie...
Czytaj dalej
>>
04 sierpnia 2021
Odświeżanie opakowania. Co musisz wiedzieć, zanim zaczniesz?
Opakowanie jest dla wielu marek pierwszym punktem styku z klientem. Zwłaszcza w czasie, gdy spada oglądalność...
Czytaj dalej
>>
08 lipca 2021
Oko w oko z EKOkonsumentem
Wraz z napływem informacji o możliwych katastrofalnych skutkach zmian klimatu, przybywa osób zainteresowanych...
Czytaj dalej
>>
01 lipca 2021
System optymalizacji energii elektrycznej
Odpowiednia gospodarka energią elektryczną jest coraz ważniejszym aspektem z punktu widzenia zakładów...
Czytaj dalej
>>
22 czerwca 2021
Różne wymagania – adaptacyjna produkcja. Czyli maszyny specjalnego przeznaczenia w branży mięsnej
W przypadku firmy konstruującej maszyny specjalnego przeznaczenia, takiej jak Singer & Sohn, sukces zależy od...
Czytaj dalej
>>
15 czerwca 2021
Odpady z browaru
Gospodarka odpadami staje się obecnie kwestią o naczelnym znaczeniu. Znaczącym problemem w ochronie środowiska...
Czytaj dalej
>>
14 czerwca 2021
Oj, lubili Piastowie piwo…
Najpierw czasy legendarne. Piwem raczył gości Piast Kołodziej (wedle wzmianki Galla Anonima), który...
Czytaj dalej
>>
21 kwietnia 2021
Różnorodność na polskim rynku piwa. Postrzeganie poszczególnych kategorii przez różne grupy konsumentów
Za nami kolejny rok rozwoju polskiej sceny piwowarskiej. Rok z oczywistych przyczyn niełatwy dla całej branży. Kiedy...
Czytaj dalej
>>
19 marca 2021
Rewolucji w mleku nie będzie
– Nieustającym wyzwaniem jest zmiana struktury towarowej naszego eksportu. Za granicę wysyłamy bowiem...
Czytaj dalej
>>
08 marca 2021
Społeczny aspekt efektywności
– Konsumenci zwracają coraz większą uwagę na to, w jaki sposób firma oddziałuje na środowisko. Czy...
Czytaj dalej
>>
26 lutego 2021
Rozwój w stylu MMA
Rewitalizacja Browaru w Szczytnie, usługa click&collect, wejście na giełdę New Connect, rozlew piwa...
Czytaj dalej
>>
02 lutego 2021
Przepis na firmę. - Wywiad z Tomaszem Łączyńskim
Jaki jest przepis na sukces w branży spożywczej? – Składowych jest tu bardzo dużo, a ich właściwa mieszanka...
Czytaj dalej
>>
<<
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
16
>>
Czasopismo
Konferencje
Aplikacja
Newsletter
Facebook
ZAMKNIJ X
Strona używa plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z
Polityką Plików Cookies.
OK, AKCEPTUJĘ