Energetyka
Spożywcza
Surowce
Chemia
Pompy
Farmacja
Wod-kan
Kosmetyki
Wyszukaj
Nawigacja
Strona główna
Aktualności
Alkohole
Mleko
Przetwórstwo
UR
Woda i ścieki
Bezpieczny produkt
Reklama
Media plan
Konferencje
Czasopismo
Aplikacja BMP
Zaloguj się
Konferencje
Czasopismo
Aplikacja BMP
Zaloguj się
Partner serwisu
Temat numeru
Zielona Transformacja Zakładu
Polecane artykuły
UMOWA MACHINE AS A SERVICE. Rewolucja na polskim...
Efektywność energetyczna W PNEUMATYCE...
PRZEZ GAZ DO BIOMETANU
Czujniki VEGA monitorują poziom w procesie...
Spis treści
Zobacz numer
Zamów numer
Inne czasopisma
Kierunek Energetyka
Kierunek Spożywczy
Kierunek Surowce
Kierunek Chemia
Kierunek Pompy
Kierunek Farmacja
Kierunek Wod-Kan
Skorzystaj z platformy B2B
Umów spotkanie biznesowe podczas konferencji
Najbliższa konferencja
WEBINARIUM BMP: Jak produkować więcej, tymi samymi zasobami. Poprawa efektywności o 32% i samodzielna firma na bazie case study!
Polecane artykuły
Program
Zapisy na webinar
Zapisz się
Dowiedz się więcej
Kolejne konferencje
XIX Kongres Gospodarki Wodno-Ściekowej
XXII Jesienne Spotkanie Browarników
Partner serwisu
Aktualności
Alkohole
Mleko
Przetwórstwo
UR
Woda i ścieki
Bezpieczny produkt
Reklama
Media plan
Wywiady
10 kwietnia 2024
Producenci owoców i warzyw pełni obaw po przywróceniu 5-proc. VAT-u
Wysokie temperatury w marcu i kwietniu spowodowały, że tegoroczny sezon w sadach i na plantacjach rozpoczął się o...
Czytaj dalej
>>
29 marca 2024
Polacy jedzą coraz mniej jaj. Częściej sięgają po te z chowu alternatywnego, za które są skłonni zapłacić więcej
Od 10 lat sukcesywnie rośnie udział alternatywnych systemów chowu kur niosek. Pochodzi z nich już co trzecie...
Czytaj dalej
>>
16 stycznia 2024
Roślinne burgery czy parówki znajdują coraz więcej zwolenników. Ponad połowa Polaków już ich próbowała
Roślinne burgery, kotlety czy parówki plant-based są coraz częściej dostępne na sklepowych półkach,...
Czytaj dalej
>>
13 października 2023
Doskonalenie w DNA browaru
– Dzisiejsze realia rynkowe sprawiają, że zwiększanie efektywności czy optymalizacja procesów są...
Czytaj dalej
>>
04 marca 2021
Tradycyjny smak polskich wędlin - wywiad z Janem Brodawką
Zakład Mięsny Karol zarządzany przez zespół profesjonalistów - przeczytaj w czym tkwi sposób...
Czytaj dalej
>>
03 listopada 2020
Beczka Palikota
Beczki Palikota, Tenczynek bezalkoholowe, „domki piwne” – to pomysły Janusza Palikota, który...
Czytaj dalej
>>
13 lutego 2020
Sieją ferment w puszczy. Rozmowa z Karolem i Mateuszem Waszczuk, założycielami Browaru Waszczukowe
Eksperymentalne składniki, takie jak młode pędy sosny czy opuncja figowa. Nietypowe i kolorowe etykiety, zaliczane...
Czytaj dalej
>>
22 sierpnia 2019
Browar NOOK: Chcemy, żeby nasza historia miała kiedyś bardzo długą brodę
Browar Nook jest na rynku niecały rok, obecnie w ofercie ma 8 piw, ale plany na przyszłość spore. - Mówi się, że...
Czytaj dalej
>>
26 lipca 2019
Zaczynali w domowej kuchni, teraz planują budowę własnego browaru w Tarnowie
Swoje piwa warzyli już w 5 różnych miejscach, przez co sami nazywają siebie „lotnym browarem”. W związku z...
Czytaj dalej
>>
27 marca 2019
Rewolucja zaczęła się wcześniej. Rozmowa z Bartłomiejem Morzyckim, ZPPP Browary Polskie
– Piwna rewolucja tak naprawdę rozpoczęła się nie 5, a 15 lat temu, albo i dawniej, gdy piwo jako kategoria...
Czytaj dalej
>>
29 marca 2018
Genomtec wraz z Amplusem wprowadzają przełom na rynku spożywczym
Genomtec Fresh to pierwsze mobilne urządzenie diagnostyczne do detekcji grzybów, nicieni i bakterii przy uprawach...
Czytaj dalej
>>
24 października 2017
Całość jest „WOW”
– Tego nikt w Polsce wcześniej nie wykonywał, więc nie można było po prostu zapytać: „jak to się robi?”. O...
Czytaj dalej
>>
29 grudnia 2014
Problem z mentalnością
– Kłopot z mentalnością, cokolwiek byśmy pod tym pojęciem rozumieli, polega na tym, że bardzo trudno jest...
Czytaj dalej
>>
15 grudnia 2014
Elastyczniejsi
– Praca nad nowymi recepturami wymaga od nas również uwarzenia tego piwa. Nastręcza to pewne trudności...
Czytaj dalej
>>
24 października 2014
Barbara Groele o Dobrowolnym Systemie Kontroli (DSK)
Skąd wzięła się idea powołania DSK? W 2002 r. przed wejściem Polski do Unii Europejskiej branża i...
Czytaj dalej
>>
24 października 2014
Luka w świadomości
– Jest poważna luka zarówno w przepisach prawa, jak i w świadomości decydentów, którzy...
Czytaj dalej
>>
08 października 2014
Zmobilizowani
– Małe browary, szukając swojej niszy, zmobilizowały duże zakłady do tego, żeby zaoferować szerszą gamę...
Czytaj dalej
>>
24 września 2014
Rozwój napędza rozwój
W ubiegłym roku Spółdzielnia Mleczarska w Rykach zainwestowała 27 mln zł, zwiększając swoje moce...
Czytaj dalej
>>
28 lipca 2014
Janusz Mojak: Pracujemy nad nowym produktem, montujemy nowe maszyny
– Teraz pracujemy nad produktem, który będzie połączeniem jogurtu greckiego z owocami, czyli czymś w...
Czytaj dalej
>>
25 lipca 2014
Janusz Mojak: Redukcja zatrudnienia jest przyjęta w strategii Bielucha
– Pewna redukcja zatrudnienia jest w naszej strategii przyjęta i planowana, ale na zasadach...
Czytaj dalej
>>
1
2
>>
Czasopismo
Konferencje
Aplikacja
Newsletter
Facebook
ZAMKNIJ X
Strona używa plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z
Polityką Plików Cookies.
OK, AKCEPTUJĘ