Energetyka
Spożywcza
Surowce
Chemia
Pompy
Farmacja
Wod-kan
Kosmetyki
Wyszukaj
Nawigacja
Strona główna
Aktualności
Alkohole
Mleko
Przetwórstwo
UR
Woda i ścieki
Bezpieczny produkt
Reklama
Media plan
Konferencje
Czasopismo
Aplikacja BMP
Zaloguj się
Konferencje
Czasopismo
Aplikacja BMP
Zaloguj się
Partner serwisu
Temat numeru
Fabryka Przyszłości – NOWOCZESNE UR
Polecane artykuły
Czujniki VEGA monitorują poziom w procesie...
Cyberbezpieczeństwo maszyn w przemyśle...
12. cel zrównoważonego rozwoju ODPOWIEDZIALNA...
Jak sprzedawać produkty bardzo podobne do...
Spis treści
Zobacz numer
Zamów numer
Inne czasopisma
Kierunek Energetyka
Kierunek Spożywczy
Kierunek Surowce
Kierunek Chemia
Kierunek Pompy
Kierunek Farmacja
Kierunek Wod-Kan
Skorzystaj z platformy B2B
Umów spotkanie biznesowe podczas konferencji
Najbliższa konferencja
II Kongres Efektywności Energetycznej w Przemyśle Spożywczym
Polecane artykuły
Właściwa eksploatacja...
Andrzej Krótki: Jak...
Zapisz się
Dowiedz się więcej
Kolejne konferencje
Kongres Opakowań i Recyklingu - wyzwania rynku wobec zmian prawa, systemu kaucyjnego i ROP
Partner serwisu
Aktualności
Alkohole
Mleko
Przetwórstwo
UR
Woda i ścieki
Bezpieczny produkt
Reklama
Media plan
Wywiady
10 kwietnia 2024
Producenci owoców i warzyw pełni obaw po przywróceniu 5-proc. VAT-u
Wysokie temperatury w marcu i kwietniu spowodowały, że tegoroczny sezon w sadach i na plantacjach rozpoczął się o...
Czytaj dalej
>>
29 marca 2024
Polacy jedzą coraz mniej jaj. Częściej sięgają po te z chowu alternatywnego, za które są skłonni zapłacić więcej
Od 10 lat sukcesywnie rośnie udział alternatywnych systemów chowu kur niosek. Pochodzi z nich już co trzecie...
Czytaj dalej
>>
16 stycznia 2024
Roślinne burgery czy parówki znajdują coraz więcej zwolenników. Ponad połowa Polaków już ich próbowała
Roślinne burgery, kotlety czy parówki plant-based są coraz częściej dostępne na sklepowych półkach,...
Czytaj dalej
>>
13 października 2023
Doskonalenie w DNA browaru
– Dzisiejsze realia rynkowe sprawiają, że zwiększanie efektywności czy optymalizacja procesów są...
Czytaj dalej
>>
04 marca 2021
Tradycyjny smak polskich wędlin - wywiad z Janem Brodawką
Zakład Mięsny Karol zarządzany przez zespół profesjonalistów - przeczytaj w czym tkwi sposób...
Czytaj dalej
>>
03 listopada 2020
Beczka Palikota
Beczki Palikota, Tenczynek bezalkoholowe, „domki piwne” – to pomysły Janusza Palikota, który...
Czytaj dalej
>>
13 lutego 2020
Sieją ferment w puszczy. Rozmowa z Karolem i Mateuszem Waszczuk, założycielami Browaru Waszczukowe
Eksperymentalne składniki, takie jak młode pędy sosny czy opuncja figowa. Nietypowe i kolorowe etykiety, zaliczane...
Czytaj dalej
>>
22 sierpnia 2019
Browar NOOK: Chcemy, żeby nasza historia miała kiedyś bardzo długą brodę
Browar Nook jest na rynku niecały rok, obecnie w ofercie ma 8 piw, ale plany na przyszłość spore. - Mówi się, że...
Czytaj dalej
>>
26 lipca 2019
Zaczynali w domowej kuchni, teraz planują budowę własnego browaru w Tarnowie
Swoje piwa warzyli już w 5 różnych miejscach, przez co sami nazywają siebie „lotnym browarem”. W związku z...
Czytaj dalej
>>
27 marca 2019
Rewolucja zaczęła się wcześniej. Rozmowa z Bartłomiejem Morzyckim, ZPPP Browary Polskie
– Piwna rewolucja tak naprawdę rozpoczęła się nie 5, a 15 lat temu, albo i dawniej, gdy piwo jako kategoria...
Czytaj dalej
>>
29 marca 2018
Genomtec wraz z Amplusem wprowadzają przełom na rynku spożywczym
Genomtec Fresh to pierwsze mobilne urządzenie diagnostyczne do detekcji grzybów, nicieni i bakterii przy uprawach...
Czytaj dalej
>>
24 października 2017
Całość jest „WOW”
– Tego nikt w Polsce wcześniej nie wykonywał, więc nie można było po prostu zapytać: „jak to się robi?”. O...
Czytaj dalej
>>
29 grudnia 2014
Problem z mentalnością
– Kłopot z mentalnością, cokolwiek byśmy pod tym pojęciem rozumieli, polega na tym, że bardzo trudno jest...
Czytaj dalej
>>
15 grudnia 2014
Elastyczniejsi
– Praca nad nowymi recepturami wymaga od nas również uwarzenia tego piwa. Nastręcza to pewne trudności...
Czytaj dalej
>>
24 października 2014
Barbara Groele o Dobrowolnym Systemie Kontroli (DSK)
Skąd wzięła się idea powołania DSK? W 2002 r. przed wejściem Polski do Unii Europejskiej branża i...
Czytaj dalej
>>
24 października 2014
Luka w świadomości
– Jest poważna luka zarówno w przepisach prawa, jak i w świadomości decydentów, którzy...
Czytaj dalej
>>
08 października 2014
Zmobilizowani
– Małe browary, szukając swojej niszy, zmobilizowały duże zakłady do tego, żeby zaoferować szerszą gamę...
Czytaj dalej
>>
24 września 2014
Rozwój napędza rozwój
W ubiegłym roku Spółdzielnia Mleczarska w Rykach zainwestowała 27 mln zł, zwiększając swoje moce...
Czytaj dalej
>>
28 lipca 2014
Janusz Mojak: Pracujemy nad nowym produktem, montujemy nowe maszyny
– Teraz pracujemy nad produktem, który będzie połączeniem jogurtu greckiego z owocami, czyli czymś w...
Czytaj dalej
>>
25 lipca 2014
Janusz Mojak: Redukcja zatrudnienia jest przyjęta w strategii Bielucha
– Pewna redukcja zatrudnienia jest w naszej strategii przyjęta i planowana, ale na zasadach...
Czytaj dalej
>>
1
2
>>
Czasopismo
Konferencje
Aplikacja
Newsletter
Facebook
ZAMKNIJ X
Strona używa plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z
Polityką Plików Cookies.
OK, AKCEPTUJĘ