Energetyka
Spożywcza
Surowce
Chemia
Pompy
Farmacja
Wod-kan
Kosmetyki
Wyszukaj
Nawigacja
Strona główna
Aktualności
Alkohole
Mleko
Przetwórstwo
UR
Woda i ścieki
Bezpieczny produkt
Reklama
Media plan
Konferencje
Czasopismo
Aplikacja BMP
Zaloguj się
Konferencje
Czasopismo
Aplikacja BMP
Zaloguj się
Partner serwisu
Temat numeru
Fabryka Przyszłości – NOWOCZESNE UR
Polecane artykuły
Czujniki VEGA monitorują poziom w procesie...
Cyberbezpieczeństwo maszyn w przemyśle...
12. cel zrównoważonego rozwoju ODPOWIEDZIALNA...
Jak sprzedawać produkty bardzo podobne do...
Spis treści
Zobacz numer
Zamów numer
Inne czasopisma
Kierunek Energetyka
Kierunek Spożywczy
Kierunek Surowce
Kierunek Chemia
Kierunek Pompy
Kierunek Farmacja
Kierunek Wod-Kan
Skorzystaj z platformy B2B
Umów spotkanie biznesowe podczas konferencji
Najbliższa konferencja
II Kongres Efektywności Energetycznej w Przemyśle Spożywczym
Polecane artykuły
Właściwa eksploatacja...
Andrzej Krótki: Jak...
Zapisz się
Dowiedz się więcej
Kolejne konferencje
Kongres Opakowań i Recyklingu - wyzwania rynku wobec zmian prawa, systemu kaucyjnego i ROP
Partner serwisu
Aktualności
Alkohole
Mleko
Przetwórstwo
UR
Woda i ścieki
Bezpieczny produkt
Reklama
Media plan
Bezpieczny produkt
11 grudnia 2024
Bezpieczeństwa żywności w kontekście działań Europejskiego Urzędu ds. Bezpieczeństwa Żywności
Konferencja pt. „Współpraca w obszarze bezpieczeństwa żywności w kontekście działań Europejskiego...
Czytaj dalej
>>
27 września 2024
Danone przeciwdziała marnowaniu żywności W minionych latach zero żywności trafiło na wysypisko!
Według danych ONZ każdego roku na świecie marnowana jest ponad 1/3 wyprodukowanej żywności. Powoduje to straty...
Czytaj dalej
>>
26 września 2024
Plexi w przemyśle spożywczym – za i przeciw
Szkło akrylowe, znane powszechnie jako plexi, to materiał, który zrewolucjonizował wiele gałęzi przemysłu,...
Czytaj dalej
>>
26 września 2024
Too Good To Go współpracuje z Danone. Jeszcze więcej produktów w kampanii „Często Dobre Dłużej”
W 2024 roku kolejne produkty od Danone dołączyły do flagowej kampanii Too Good To Go „Często Dobre...
Czytaj dalej
>>
13 września 2024
Nowe technologie w służbie bezpieczeństwa żywności: Jak systemy kontroli dostępu wspierać branżę spożywczą?
Rosnące wymagania dotyczące bezpieczeństwa żywności zmuszają branżę spożywczą do poszukiwania coraz bardziej...
Czytaj dalej
>>
22 sierpnia 2024
Jak bezpiecznie wybierać i stosować suplementy diety?
Co powinniśmy wiedzieć o suplementach diety, w tym o ich składzie i obowiązujących wymaganiach? Zanim po nie...
Czytaj dalej
>>
02 lipca 2024
Dbasz o bezpieczeństwo żywności? Mycie rąk to nie wszystko!
Europejski Urząd ds. Bezpieczeństwa Żywności (EFSA) podkreśla, że mycie rąk jest jednym z najważniejszych...
Czytaj dalej
>>
04 czerwca 2024
Jak dbać o bezpieczeństwo żywności? Dobre praktyki Wedla
7 czerwca już po raz szósty obchodzony jest Międzynarodowy Dzień Bezpieczeństwa Żywności, ustanowiony...
Czytaj dalej
>>
10 maja 2024
Kampania Safe2Eat 2024: zwiększenie znaczenia konsumentów w całej Europie
Od #EUChooseSafeFood do #Safe2EatEU: EFSA i jej partnerzy w państwach członkowskich UE powracają z nowymi...
Czytaj dalej
>>
25 kwietnia 2024
Jakie urządzenia wykorzystuje się w produkcji spożywczej?
Przemysł spożywczy to jeden z największych sektorów gospodarki na całym świecie. Aby produkować żywność...
Czytaj dalej
>>
11 kwietnia 2024
Optymalizacja procesów dzięki precyzyjnym pomiarom poziomu i ciśnienia
Przemysł spożywczy charakteryzuje się wysokimi wymaganiami w zakresie bezpieczeństwa, powtarzalności i higieny...
Czytaj dalej
>>
27 marca 2024
Prostszy pomiar dzięki specjalistycznej sondzie Micropilot FMR63B
Branża spożywcza to jedna z najważniejszych i najbardziej dynamicznych gałęzi przemysłu na świecie. Produkcję...
Czytaj dalej
>>
26 marca 2024
Konsumenci podczas zakupów zwracają uwagę na rodzaj miodu
Według badań przeprowadzonych na zlecenie Stowarzyszenia Polskia Izba Miodu przed nadchodzącymi świętami...
Czytaj dalej
>>
15 marca 2024
Nagroda dla Almette w kategorii Serek kanapkowy!
Już po raz 9. został przeprowadzony Plebiscyt Czytamy Etykiety, podczas którego społeczność –...
Czytaj dalej
>>
05 marca 2024
Czego nie znajdziesz w żywności eko? Fakty i mity na temat żywności ekologicznej
Dostęp do bioproduktów umożliwia konsumentom podejmowanie świadomych i odpowiedzialnych wyborów...
Czytaj dalej
>>
28 lutego 2024
Inline quality control – pomiary bezpośrednio w procesie. Uzupełnienie pracy laboratorium
Obecnie wiele zakładów spożywczych kontrolując jakość, przeprowadza analizy laboratoryjne wybranych...
Czytaj dalej
>>
15 stycznia 2024
SGGW rozwija naturalne sposoby konserwowania żywności
W Szkole Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie rozwijane są technologie, które w przyszłości...
Czytaj dalej
>>
04 stycznia 2024
Do 7,4 ton mikroplastiku rocznie przenika do powietrza z oceanów. Nowe ekologiczne produkty i rozwiązania
Najnowsze badania potwierdzają, że mikroplastik staje się coraz bardziej wszechobecny w środowisku naturalnym....
Czytaj dalej
>>
01 grudnia 2023
O czyste powietrze powinien dbać każdy
Ochrona klimatu to jest problem globalny – wiąże się z emisją gazów cieplarnianych i ocieplaniem...
Czytaj dalej
>>
20 listopada 2023
Rolnictwo węglowe, dofinansowanie na zieloną modernizację gospodarstwa
Różnorodne programy unijne, rządowe jak i prywatne niejednokrotnie są dla rolników nieocenioną...
Czytaj dalej
>>
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
>>
Czasopismo
Konferencje
Aplikacja
Newsletter
Facebook
ZAMKNIJ X
Strona używa plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z
Polityką Plików Cookies.
OK, AKCEPTUJĘ