Energetyka
Spożywcza
Surowce
Chemia
Pompy
Farmacja
Wod-kan
Kosmetyki
Wyszukaj
Nawigacja
Strona główna
Aktualności
Alkohole
Mleko
Przetwórstwo
UR
Woda i ścieki
Bezpieczny produkt
Reklama
Media plan
Konferencje
Czasopismo
Aplikacja BMP
Zaloguj się
Konferencje
Czasopismo
Aplikacja BMP
Zaloguj się
Partner serwisu
Temat numeru
Fabryka Przyszłości – NOWOCZESNE UR
Polecane artykuły
Czujniki VEGA monitorują poziom w procesie...
Cyberbezpieczeństwo maszyn w przemyśle...
12. cel zrównoważonego rozwoju ODPOWIEDZIALNA...
Jak sprzedawać produkty bardzo podobne do...
Spis treści
Zobacz numer
Zamów numer
Inne czasopisma
Kierunek Energetyka
Kierunek Spożywczy
Kierunek Surowce
Kierunek Chemia
Kierunek Pompy
Kierunek Farmacja
Kierunek Wod-Kan
Skorzystaj z platformy B2B
Umów spotkanie biznesowe podczas konferencji
Najbliższa konferencja
II Kongres Efektywności Energetycznej w Przemyśle Spożywczym
Polecane artykuły
Właściwa eksploatacja...
Andrzej Krótki: Jak...
Zapisz się
Dowiedz się więcej
Kolejne konferencje
Kongres Opakowań i Recyklingu - wyzwania rynku wobec zmian prawa, systemu kaucyjnego i ROP
Partner serwisu
Aktualności
Alkohole
Mleko
Przetwórstwo
UR
Woda i ścieki
Bezpieczny produkt
Reklama
Media plan
Bezpieczny produkt
30 grudnia 2014
Choroba wina. Czego to wina
Za choroby i wady wina uznaje się niewłaściwe przemiany biologiczne i fizyko-chemiczne powodujące zmiany produktu...
Czytaj dalej
>>
23 grudnia 2014
Wyższa jakość, lepszy wizerunek
Wdrażanie międzynarodowych standardów zarządzania bezpieczeństwem żywności umożliwia firmom korzystanie z...
Czytaj dalej
>>
21 listopada 2014
Najsłabsze ogniwo
Wśród czynników decydujących o jakości żywności podstawowe znaczenie ma aspekt jej bezpieczeństwa...
Czytaj dalej
>>
02 października 2014
Bezpieczeństwo i higiena pod kontrolą
Eksploatacja maszyn i urządzeń technicznych w środowisku pracy stanowi bardzo istotne zagadnienie związane z...
Czytaj dalej
>>
09 września 2014
Pianą w brud
W ostatnim czasie najbardziej popularną i powszechnie wykorzystywaną metodą mycia stosowaną w przemyśle...
Czytaj dalej
>>
05 września 2014
Etykiety nie do zdarcia
Etykietowanie w formie stosuje się powszechnie podczas wytwarzania opakowań na produkty żywnościowe, chemię...
Czytaj dalej
>>
22 sierpnia 2014
Zamiast antyoksydantów
Konsumenci skłaniają się ku żywności pozbawionej dodatków. Należy jednak przechowywać ją tak, aby...
Czytaj dalej
>>
30 lipca 2014
Wróżenie z… opakowania
Czy należy ufać opakowaniom? Czy możemy na podstawie butelki, puszki, etykiety przewidywać co będzie w środku?...
Czytaj dalej
>>
23 maja 2014
Jak wykorzystać nanocząsteczki, czyli o nanotechnologii w przemyśle spożywczym
W ostatnich latach szybki postęp w nauce i technologii w znacznym stopniu przyczynił się do rozwoju nauk o...
Czytaj dalej
>>
17 lutego 2014
A miało być tak pięknie…
Leszek Wiwała prezes Związku Pracodawców Polski Przemysł Spirytusowy Rok 2013 miał być dla...
Czytaj dalej
>>
14 lutego 2014
Państwowa Inspekcja Sanitarna – co może?
dr n. biol. Izabela Szarej Państwowa Inspekcja Sanitarna jest powołana do wykonywania zapobiegawczego i...
Czytaj dalej
>>
03 października 2013
Gdzie przydają się jony? Metody jonowymienne w przemyśle spożywczym
Leszek Jaszczak Metody jonowymienne mogą być potencjalnie wykorzystane do rozdzielania wielu typów...
Czytaj dalej
>>
03 października 2013
Mniejsza objętość, mniejsze koszty
Zmniejszanie objętości soku i zagęszczanie jest istotnym procesem branży rozlewniczej, ponieważ pozwala...
Czytaj dalej
>>
03 października 2013
Separacja zanieczyszczeń ferromagnetycznych cz. I
Znaczenie magnesów neodymowych w przemyśle z roku na rok rośnie. Wiąże się to ze wzrastającymi wymaganiami...
Czytaj dalej
>>
03 października 2013
HACCP… i wszystko pod kontrolą
W żywności występują składniki, które mogą powodować, że staje się ona niebezpieczna dla zdrowia lub...
Czytaj dalej
>>
03 października 2013
Czyste czy brudne? Sprawdzam!
Kontrola surowców, dodatków i produktu końcowego, a także całego cyklu produkcyjnego to obowiązek...
Czytaj dalej
>>
03 października 2013
Biofilmowy problem w przemyśle spożywczym
Biofilmy przyczyniają się do problemów w utrzymaniu higieny w zakładach, szkołach czy szpitalach. Czym są...
Czytaj dalej
>>
03 października 2013
Higiena produkcji pod kontrolą
Tradycyjne sposoby kontroli higieny w zakładach przemysłu spożywczego są niezwykle czasochłonne, dlatego poszukuje...
Czytaj dalej
>>
03 października 2013
Wody smakowe – czy tylko samo zdrowie?
Wzrastająca świadomość konsumentów o roli wody w codziennej diecie niesie za sobą dynamiczny rozwój...
Czytaj dalej
>>
04 lipca 2013
Kontrola bezpieczeństwa żywności w Polsce i Unii Europejskiej
Izabela Szamrej Coraz częściej, mówi się w Polsce o potrzebie stworzenia jednej inspekcji, odpowiedzialnej...
Czytaj dalej
>>
<<
1
5
6
7
8
9
10
>>
Czasopismo
Konferencje
Aplikacja
Newsletter
Facebook
ZAMKNIJ X
Strona używa plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z
Polityką Plików Cookies.
OK, AKCEPTUJĘ