Energetyka
Spożywcza
Surowce
Chemia
Pompy
Farmacja
Wod-kan
Kosmetyki
Wyszukaj
Nawigacja
Strona główna
Aktualności
Alkohole
Mleko
Przetwórstwo
UR
Woda i ścieki
Bezpieczny produkt
Reklama
Media plan
Konferencje
Czasopismo
Aplikacja BMP
Zaloguj się
Konferencje
Czasopismo
Aplikacja BMP
Zaloguj się
Partner serwisu
Temat numeru
Fabryka Przyszłości – NOWOCZESNE UR
Polecane artykuły
Czujniki VEGA monitorują poziom w procesie...
Cyberbezpieczeństwo maszyn w przemyśle...
12. cel zrównoważonego rozwoju ODPOWIEDZIALNA...
Jak sprzedawać produkty bardzo podobne do...
Spis treści
Zobacz numer
Zamów numer
Inne czasopisma
Kierunek Energetyka
Kierunek Spożywczy
Kierunek Surowce
Kierunek Chemia
Kierunek Pompy
Kierunek Farmacja
Kierunek Wod-Kan
Skorzystaj z platformy B2B
Umów spotkanie biznesowe podczas konferencji
Najbliższa konferencja
II Kongres Efektywności Energetycznej w Przemyśle Spożywczym
Polecane artykuły
Właściwa eksploatacja...
Andrzej Krótki: Jak...
Zapisz się
Dowiedz się więcej
Kolejne konferencje
Kongres Opakowań i Recyklingu - wyzwania rynku wobec zmian prawa, systemu kaucyjnego i ROP
Partner serwisu
Aktualności
Alkohole
Mleko
Przetwórstwo
UR
Woda i ścieki
Bezpieczny produkt
Reklama
Media plan
Bezpieczny produkt
19 grudnia 2018
Bezpieczeństwo żywności zaczyna się od etykiety
Prawidłowe etykietowanie żywności pod kątem alergenów i informacji o wartościach odżywczych ma kluczowe...
Czytaj dalej
>>
13 grudnia 2018
Współczesne zafałszowania żywności
Współczesne zafałszowania żywności mają zupełnie inny charakter niż kiedyś, choć podejmowane są ciągle z...
Czytaj dalej
>>
11 grudnia 2018
Torba zachowująca świeżość owoców do 60 dni
Środowisko oraz właściwości chemiczne każdego owocu są czynnikami wpływającymi na jego dojrzewanie. Dlatego...
Czytaj dalej
>>
04 grudnia 2018
Warszawski browar rzemieślniczy Inne Beczki zapakuje piwo dla dobra natury
Sześciopakowe pierścienie, w które zostaną opakowane puszki to pierwsza reakcja środowiska piwnego na wszechobecne...
Czytaj dalej
>>
22 listopada 2018
Innowacyjne rozwiązanie opakowaniowe Grupy Carlsberg nagrodzone w ramach World Beverage Innovation Awards
Zaanonsowany we wrześniu przez Grupę Carlsberg rewolucyjny Snak Pack zwyciężył w kategorii Best CSR/Sustainability...
Czytaj dalej
>>
29 października 2018
Koniec plastikowych sztućców i patyczków higienicznych. Europarlament przegłosował zakaz
Parlament Europejski zagłosował za zakazem sprzedaży jednorazowych przedmiotów z tworzyw sztucznych. Chodzi przede...
Czytaj dalej
>>
25 września 2018
Jak przechowywać warzywa i owoce bez plastiku?
Czy zauważyliście wszechobecny trend pakowania każdego produktu spożywczego w tony plastiku? Plastikowe tacki,...
Czytaj dalej
>>
19 lipca 2018
Prawda o opakowaniach kartonowych
Z produktami w opakowaniach kartonowych mamy styczność niemal codziennie, lecz wciąż wiemy o nich niewiele. Jak...
Czytaj dalej
>>
18 lipca 2018
Zero waste na rynku opakowań
Aż 95 proc. produktów wytwarzanych przez światową gospodarkę wprowadzanych jest do obiegu w opakowaniu. Tymczasem...
Czytaj dalej
>>
16 maja 2018
Jakość najwyższej jakości. Rozmowa z Mateuszem Kirzyńskim, wiceprezesem ds. handlowych w firmie JARS
Posiadanie podstawowych systemów jakości na dzisiaj nie jest już wyróżnikiem „sine qua non”. Obecnie klienci...
Czytaj dalej
>>
05 kwietnia 2018
SIG pozyskuje folię aluminiową tylko z certyfikowanych źródeł
SIG Combibloc kontynuuje działania z zakresu odpowiedzialnego rozwoju. Firma planuje pozyskiwać 100% surowców...
Czytaj dalej
>>
19 stycznia 2018
Znana sieć fast foodów chce wprowadzić opakowania, które w całości będą pochodzić z recyclingu
MC Donald's stawia na ekologię. Jak podaje portal innpoland.pl, sieć fast foodów chce do 2025 roku całkowicie...
Czytaj dalej
>>
29 listopada 2017
Deklaracje zgodności dla materiałów i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością
Materiałom i wyrobom przeznaczonym do kontaktu z żywnością musi towarzyszyć deklaracja zgodności. Jej celem jest...
Czytaj dalej
>>
08 listopada 2017
Projekt higieniczny a zagrożenia mikrobiologiczne w browarze
Któż z nas nie chciałby uniknąć reklamacji jakościowych z rynku? Niestety, od czasu do czasu, kłopoty...
Czytaj dalej
>>
18 października 2017
Najczęstsze błędy na etykietach. Najważniejsze aspekty znakowania żywności
Jakie są najczęstsze błędy na etykietach żywności? Poznaj najważniejesz aspekty znakowania żywności.
Czytaj dalej
>>
18 października 2017
Inspekcja Bezpieczeństwa Żywności - fanaberia czy konieczność?
Czy pomysł na stworzenie Państwowej Inspekcji Żywności to fanaberia czy konieczność?
Czytaj dalej
>>
19 lipca 2017
BPA na liście substancji wzbudzających szczególnie duże obawy?
Jak podaje serwis foodfakty.pl, w lutym 2017 roku ANSES (francuska Narodowa Agencja Bezpieczeństwa Zdrowia,...
Czytaj dalej
>>
19 lipca 2017
Projekt ustawy o zmianie ustawy o gospodarce opakowaniami i odpadami opakowaniowymi oraz niektórych innych ustaw
Rada Ministrów przyjęła projekt ustawy o zmianie ustawy o gospodarce opakowaniami i odpadami opakowaniowymi...
Czytaj dalej
>>
18 lipca 2017
Będą nie tylko chronić, ale też konserwować, czyli o trendach w opakowaniach do żywności
Dotąd koncentrowano się głównie na doskonaleniu wytwarzania opakowań o statycznych funkcjach ochronnych. W...
Czytaj dalej
>>
07 lipca 2017
Ekologiczny aspekt opakowań wytworzonych z papieru
Na przestrzeni ostatnich lat dostrzeżono potrzebę poszukiwania materiałów opakowaniowych i opakowań,...
Czytaj dalej
>>
<<
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
>>
Czasopismo
Konferencje
Aplikacja
Newsletter
Facebook
ZAMKNIJ X
Strona używa plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z
Polityką Plików Cookies.
OK, AKCEPTUJĘ