Energetyka
Spożywcza
Surowce
Chemia
Pompy
Farmacja
Wod-kan
Kosmetyki
Wyszukaj
Nawigacja
Strona główna
Aktualności
Alkohole
Mleko
Przetwórstwo
UR
Woda i ścieki
Bezpieczny produkt
Reklama
Media plan
Konferencje
Czasopismo
Aplikacja BMP
Zaloguj się
Konferencje
Czasopismo
Aplikacja BMP
Zaloguj się
Partner serwisu
Temat numeru
Fabryka Przyszłości – NOWOCZESNE UR
Polecane artykuły
Czujniki VEGA monitorują poziom w procesie...
Cyberbezpieczeństwo maszyn w przemyśle...
12. cel zrównoważonego rozwoju ODPOWIEDZIALNA...
Jak sprzedawać produkty bardzo podobne do...
Spis treści
Zobacz numer
Zamów numer
Inne czasopisma
Kierunek Energetyka
Kierunek Spożywczy
Kierunek Surowce
Kierunek Chemia
Kierunek Pompy
Kierunek Farmacja
Kierunek Wod-Kan
Skorzystaj z platformy B2B
Umów spotkanie biznesowe podczas konferencji
Najbliższa konferencja
II Kongres Efektywności Energetycznej w Przemyśle Spożywczym
Polecane artykuły
Właściwa eksploatacja...
Andrzej Krótki: Jak...
Zapisz się
Dowiedz się więcej
Kolejne konferencje
Kongres Opakowań i Recyklingu - wyzwania rynku wobec zmian prawa, systemu kaucyjnego i ROP
Partner serwisu
Aktualności
Alkohole
Mleko
Przetwórstwo
UR
Woda i ścieki
Bezpieczny produkt
Reklama
Media plan
Bezpieczny produkt
25 października 2016
Konsumenci przekonani, że żywność w Polsce jest bezpieczna dla zdrowia
Polskie Stowarzyszenie Ochrony Roślin opublikowało wyniki konsumenckiego badania „Żywność w Polsce”....
Czytaj dalej
>>
26 września 2016
80 proc. Polaków myje owoce i warzywa tylko w wodzie. Czy to wystarcza, by usunąć szkodliwe mikroorganizmy?
Na temat właściwego przygotowania owoców i warzyw do spożycia narosło wiele mitów. Jak wynika...
Czytaj dalej
>>
26 września 2016
Choroba afrykańskiego pomoru świń zagrożeniem dla krajowego eksportu
Wartość krajowego eksportu żywności może w br. wynieść nawet 25 mld euro. Jednym z zagrożeń jest...
Czytaj dalej
>>
23 września 2016
Bezpieczeństwo żywności – jedna inspekcja
Obecny system sprawowania nadzoru nad bezpieczeństwem żywności jest bardzo rozproszony. Jest on wykonywany przez 5...
Czytaj dalej
>>
09 sierpnia 2016
O monitorowaniu jakości wyrobów proszkowanych w SM Spomlek
Dział proszkowni w SM Spomlek zajmuje się głównie produkcją koncentratu białek serwatkowych WPC 80 i...
Czytaj dalej
>>
20 lipca 2016
Sejm przyjął ustawę o dostępie do zasobów genetycznych
Decyzją Sejmu została przyjęta ustawa o dostępie do zasobów genetycznych i podziale korzyści z ich...
Czytaj dalej
>>
20 lipca 2016
Zmiany w systemie bezpieczeństwa żywności. Wdrożenie tej reformy może wprowadzić dwuletni chaos
Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi proponuje połączenie kilku inspekcji odpowiedzialnych za bezpieczeństwo...
Czytaj dalej
>>
19 lipca 2016
Luminometria w przemyśle spożywczym
Konsumenci preferują produkty bez konserwantów, ale z przedłużoną trwałością. Wymaga to doskonalenia...
Czytaj dalej
>>
04 lipca 2016
BASF: Opakowanie, kóre chroni świeżość
W jaki sposób opakowanie sprawia, że żywność jest dłużej przydatna do spożycia? Na to pytanie odpowiada...
Czytaj dalej
>>
27 kwietnia 2016
Zapewnienie bezpieczeństwa żywościowego jest podstawowym obowiązkiem każdego państwa
– Zapewnienie bezpieczeństwa żywnościowego jest podstawowym obowiązkiem każdego państwa, a zapewnienie...
Czytaj dalej
>>
19 kwietnia 2016
Laboratorium Oceny Surowca w OSM Łowicz otrzymało Certyfikat Akredytacji Laboratorium Badawczego
Laboratorium Oceny Surowca Okręgowej Spółdzielni Mleczrskiej w Łowiczu uzyskało Certyfikat Akredytacji...
Czytaj dalej
>>
30 marca 2016
Czy zagrożenie związane z bisfenolem A dotyczy butelek typu pet?
Bisfenol A nie jest stosowany w produkcji ani przetwórstwie politereftalanu etylenu.
Czytaj dalej
>>
30 marca 2016
Czy oznaczenie sera żółtego jako niezawierającego laktozy jest prawidłowe?
Przykładem, który budzi wiele wątpliwości, są ostatnio produkty bez laktozy. Nie chodzi jednak o mleko bez...
Czytaj dalej
>>
01 marca 2016
Rewolucja w składzie produktów
„Nowa polityka żywieniowa” nakazuje działania dążące do poprawy sposobu odżywienia społeczeństwa....
Czytaj dalej
>>
25 lutego 2016
ERA HDHL – pierwszy konkurs obejmujący biomarkery w żywności
Został uruchomiony nabór wniosków do pierwszego międzynarodowego konkursu w ramach programu ERA...
Czytaj dalej
>>
17 lutego 2016
Powołają Państwową Inspekcję Bezpieczeństwa Żywności
O tym, jak wyglądać ma organizacja pracy nad reformą instytucjonalną na rzecz poprawy bezpieczeństwa żywności w...
Czytaj dalej
>>
05 lutego 2016
Cała prawda o maśle
Sprawa kary nałożonej na firmę, która jako masło sprzedawała produkt, który masłem nie był,...
Czytaj dalej
>>
21 stycznia 2016
Unilever wyeliminował tłuszcze trans ze swoich produktów
Unilever od lat pracuje nad ulepszaniem swoich produktów spożywczych, aby ich receptury były zgodne z...
Czytaj dalej
>>
14 stycznia 2016
Wygodne i… niebezpieczne? Czyli o bezpieczeństwie butelek PET stosowanych w przemyśle spożywczym
Lekkie i wytrzymałe plastikowe butelki mogą uwalniać do żywności substancje chemiczne zaburzające m.in. pracę...
Czytaj dalej
>>
04 stycznia 2016
Jak czytać etykiety? Przewodnik po etykietach
Etykieta produktu jest źródłem najważniejszych informacji z punktu widzenia zdrowia i samopoczucia. Niestety,...
Czytaj dalej
>>
<<
1
3
4
5
6
7
8
9
10
>>
Czasopismo
Konferencje
Aplikacja
Newsletter
Facebook
ZAMKNIJ X
Strona używa plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z
Polityką Plików Cookies.
OK, AKCEPTUJĘ