Energetyka
Spożywcza
Surowce
Chemia
Pompy
Farmacja
Wod-kan
Kosmetyki
Wyszukaj
Nawigacja
Strona główna
Aktualności
Alkohole
Mleko
Przetwórstwo
UR
Woda i ścieki
Bezpieczny produkt
Reklama
Media plan
Konferencje
Czasopismo
Aplikacja BMP
Zaloguj się
Konferencje
Czasopismo
Aplikacja BMP
Zaloguj się
Partner serwisu
Temat numeru
Fabryka Przyszłości – NOWOCZESNE UR
Polecane artykuły
Czujniki VEGA monitorują poziom w procesie...
Cyberbezpieczeństwo maszyn w przemyśle...
12. cel zrównoważonego rozwoju ODPOWIEDZIALNA...
Jak sprzedawać produkty bardzo podobne do...
Spis treści
Zobacz numer
Zamów numer
Inne czasopisma
Kierunek Energetyka
Kierunek Spożywczy
Kierunek Surowce
Kierunek Chemia
Kierunek Pompy
Kierunek Farmacja
Kierunek Wod-Kan
Skorzystaj z platformy B2B
Umów spotkanie biznesowe podczas konferencji
Najbliższa konferencja
II Kongres Efektywności Energetycznej w Przemyśle Spożywczym
Polecane artykuły
Właściwa eksploatacja...
Andrzej Krótki: Jak...
Zapisz się
Dowiedz się więcej
Kolejne konferencje
Kongres Opakowań i Recyklingu - wyzwania rynku wobec zmian prawa, systemu kaucyjnego i ROP
Partner serwisu
Aktualności
Alkohole
Mleko
Przetwórstwo
UR
Woda i ścieki
Bezpieczny produkt
Reklama
Media plan
Bezpieczny produkt
18 listopada 2015
Powłoki antykorozyjne wewnątrz puszek z żywnością
W celu zabezpieczenia powierzchni metalowej przed kontaktem z przechowywaną żywnością oraz zapewniania ochrony...
Czytaj dalej
>>
09 listopada 2015
Rozdmuchiwarka Sidel Matrix eHR zapewniającą niezmiennie wysoką jakość butelek PET na napoje wrażliwe
Butelka stanowi ważny element postrzegania marki przez klientów. To ją widać na półce, to ją klient...
Czytaj dalej
>>
09 listopada 2015
Metalowe puszki – sposób na wydłużenie czasu przydatności do spożycia
Jednym z opakowań stosowanych w przemyśle owocowo-warzywnym i browarnictwie, często w celu wydłużenia czasu...
Czytaj dalej
>>
03 listopada 2015
Jak wyróżnić alergeny na opakowaniu żywności?
Spożycie nawet niewielkiej ilości alergenu może być niebezpieczne dla zdrowia osoby cierpiącej na alergię, a...
Czytaj dalej
>>
27 października 2015
Emitery - jeden z typów opakowań aktywnych
Jedną z grup opakowań aktywnych są emitery. Wśród nich największą grupę stanowią opakowania...
Czytaj dalej
>>
15 października 2015
Ręce - tykająca bomba bakteryjna
Nasze ręce codziennie dotykają setek przedmiotów i powierzchni, na których zgromadzone są groźne dla...
Czytaj dalej
>>
28 września 2015
Bisfenol A – szkodliwy składnik powłok zabezpieczających puszki
Większość powłok stosowanych do zabezpieczania puszek aluminiowych przeznaczonych do przechowywania napojów...
Czytaj dalej
>>
28 września 2015
Minimalny rozmiar czcionki stosowanej na opakowaniach
Rozporządzenie 1169/2011, w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności, definiuje minimalny...
Czytaj dalej
>>
22 września 2015
Zasada działania metody HHP (High Hydrostatic Pressure)
Na dziś wiadomo, że przy działaniu wysokich ciśnień zmiany w produkcie zachodzą głównie na skutek...
Czytaj dalej
>>
22 września 2015
Znaczniki RFID – opakowania inteligentne wykorzystujące fale radiowe
Znaczniki RFID (z ang. radio frequency identification) stanowią grupę opakowań inteligentnych i do monitorowania...
Czytaj dalej
>>
16 września 2015
Wpływ działania wysokiego ciśnienia na inaktywację mikroorganizmów
Wpływ działania wysokiego ciśnienia na inaktywację mikroorganizmów stał się przedmiotem badań wielu...
Czytaj dalej
>>
04 września 2015
Bezpieczeństwo żywności: Element produkcji, który nie podlega dyskusji
Skandale dotyczące bezpieczeństwa produktów żywnościowych nadal są w stanie szokować i wsztrząsać...
Czytaj dalej
>>
27 sierpnia 2015
Harmonia w wymaganiach
O jakości i bezpieczeństwie produktów spożywczych decydują przede wszystkim parametry mikrobiologiczne....
Czytaj dalej
>>
04 sierpnia 2015
Historia metody HHP - utrwalania żywności z użyciem wysokich ciśnień hydrostatycznych
Metoda wysokiego ciśnienia hydrostatycznego od kilkudziesięciu lat stanowi przedmiot zainteresowań naukowców...
Czytaj dalej
>>
30 lipca 2015
Zakład produkcyjny firmy Atlas Copco w Antwerpii w Belgii otrzymał certyfikat ISO 22000 w zakresie systemu zarządzania bezpieczeństwem żywności
Firma Atlas Copco jest pierwszym producentem sprężarek, któremu organizacja Lloyd's Register przyznała...
Czytaj dalej
>>
22 lipca 2015
Wzrosło bezpieczeństwo żywności w Polsce. Poprawiła się zwłaszcza jej dostępność
W Europie spada poziom bezpieczeństwa żywnościowego. Tylko cztery kraje, w tym Polska, zanotowały tendencję...
Czytaj dalej
>>
01 lipca 2015
Mikroorganizmy odpowiedzialne za psucie się soków
Za psucie się soków odpowiedzialne są bakterie oraz drożdże i pleśnie. Wśród nich znajdują się...
Czytaj dalej
>>
01 lipca 2015
Szklane słoiki z metalowymi nakrętkami typu twist-off
W przemyśle owocowo-warzywnych opakowania szklane wykorzystywane są do przechowywania przetworów, soków...
Czytaj dalej
>>
26 lutego 2015
Od czystej produkcji po znakowanie żywności
Clean room na linii rozlewu w browarze Kompanii Piwowarskiej, system kontroli wydmuchiwanej butelki w ZL...
Czytaj dalej
>>
09 stycznia 2015
Małe, ale groźne
Ostatnio zaobserwowano pojawienie się nowych, nieznanych dotąd bakterii i wirusów w żywności pochodzenia...
Czytaj dalej
>>
<<
1
4
5
6
7
8
9
10
>>
Czasopismo
Konferencje
Aplikacja
Newsletter
Facebook
ZAMKNIJ X
Strona używa plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z
Polityką Plików Cookies.
OK, AKCEPTUJĘ